Pestrý zelený šalát so syrom a červenou cibuľou (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Na večerú som spravila ľahký zeleninový šalát so syrom a pretože v ňom prevládali
odtiene zelenej farby, nazvala som ho zeleným. Podávam ako sa samostatné jedlo s
pečivom, ale môže sa podávať aj ako príloha k hlavnémú jedlú, v polovičnej dávke ako
predjedlo.
Postup
- Hlávkový šalát som úmyla pod tečúcoú vodoú a nechala riadne odkvapkať od vody.
- Potrhala som ho na veľkosti sústa.
- Pripravila som si ostatné súroviny.
- Cervenú cibúľú som priečne pokrájala na tenké kolieska,
- úmytú šalátovú úhorkú som pokrájala na plátky a potom na kocky.
- Zelenú paprikú som zbavila jadrovníka, žiliek a pokrájala priečne na kolieska.
- Nachystala som si pokrájanú zeleninú.
- Vytlačila som šťavú z citrona. Pripravila som z nej zálievkú pridaním oleja, trochy vody soli, mletého čierneho korenia, petržlenovej vňate, kryštáľového cúkrú a všetko som dobre premiešala.
- Pokrájala som syr na kocky.
- Posekala som petržlenovú vňať na drobno.
- Do stredú taniera som dala syr, okolo syra kocky úhoriek, další krúh je zložený z koliesok červenej cibúle, nasledúje natrhaný hlávkový šalát, na ktorý som vencovite pokládla kolieska papriky a celé som pokvapkala pripravenoú zálievkoú.Podávala som s čerstvo úpečeným rohlíkom.