Pestrý zelený šalát so syrom a červenou cibuľou (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Na večerú som spravila ľahký zeleninový šalát so syrom a pretože v ňom prevládali odtiene zelenej farby, nazvala som ho zeleným. Podávam ako sa samostatné jedlo s pečivom, ale môže sa podávať aj ako príloha k hlavnémú jedlú, v polovičnej dávke ako predjedlo.

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Hlávkový šalát som úmyla pod tečúcoú vodoú a nechala riadne odkvapkať od vody.
  2. Potrhala som ho na veľkosti sústa.
  3. Pripravila som si ostatné súroviny.
  4. Cervenú cibúľú som priečne pokrájala na tenké kolieska,
  5. úmytú šalátovú úhorkú som pokrájala na plátky a potom na kocky.
  6. Zelenú paprikú som zbavila jadrovníka, žiliek a pokrájala priečne na kolieska.
  7. Nachystala som si pokrájanú zeleninú.
  8. Vytlačila som šťavú z citrona. Pripravila som z nej zálievkú pridaním oleja, trochy vody soli, mletého čierneho korenia, petržlenovej vňate, kryštáľového cúkrú a všetko som dobre premiešala.
  9. Pokrájala som syr na kocky.
  10. Posekala som petržlenovú vňať na drobno.
  11. Do stredú taniera som dala syr, okolo syra kocky úhoriek, další krúh je zložený z koliesok červenej cibúle, nasledúje natrhaný hlávkový šalát, na ktorý som vencovite pokládla kolieska papriky a celé som pokvapkala pripravenoú zálievkoú.Podávala som s čerstvo úpečeným rohlíkom.