Pestrý tanier, alebo bravčové mäso 3x inak s dvomi prílohami fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 27. októbra 2013

Dnes som pripravila veľmi chutné kombinácie bravčového mäsa v troch variáciách..vyprážané vo vínovom cestíčku, plátok na prírodno a pečené na víne..prílohy som zvolila dvojaké..vedľa prírodného lpátku som uložila ryžu, a k vyprážanému a pečenému domáce zemiakové hranolky..všetko sa podáva na jednom tanieri, preto je dosť sýte jedlo...robievam to pre hostí, každý si môže vybrať...

180 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Pečené bravčové rebierko:
2 ks
1 PL
 podľa chuti
 štipka
 štipka
1 dl
Bravčový plátok na prírodno:
2 plátky
1/2 PL
1 ks
5 ks
1 PL
 podlľa chuti
 štipka
 štipka
Vyprážaný rezeň vo vínovom cestíčku:
4 ks
 podľa chuti
 štipka
2 ks
5 PL
1 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravila som si bravčové rebrá aj karé, poriadne som ho umyla a osoušila..

    Pestrý tanier, alebo bravčové mäso 3x inak s dvomi prílohami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na panvicu som si dala bravčovú masť, nechala ju zohriať a bravčové rebré som položila do masti opekať...bravčové karé na prírodno som obalila v múke a taktiež dala opiecť na panvicu do ružova..

    Pestrý tanier, alebo bravčové mäso 3x inak s dvomi prílohami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    potom som mäso rozdelila....rebrá som položila na hlbšiu panvicu poliala výpekom , osolila, okorenila, posypala červenou paprikou a poliala červeným vínom...dusila pomaly pod pokrievkou...

    Pestrý tanier, alebo bravčové mäso 3x inak s dvomi prílohami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    rebrá som dusila, pokiaľ neboli úplne mäskké a sústavne podlievala vínom..keď bolo mäsko hotové, odkryla som pokrievku a nechala odpariť tekutinu...

    Pestrý tanier, alebo bravčové mäso 3x inak s dvomi prílohami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a stále sa mäsko opeká až zostane iba na spodku tuk...a nechám ešte chvíľku opiecť do chrumkava a vypnem...hotové rebrá su šťavnaté a chrumkavé...

    Pestrý tanier, alebo bravčové mäso 3x inak s dvomi prílohami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    na malú rajničku som si dala trošku oleja, pridala pokrájanú cibuľku a niekoľko umytých sušených dubáčikov a pridala som orestované bravčové mäso...osolila, okoreniela, posypala červenou paprikou, podliala vodou a pod pokrievkou dusila do mäkka...podlieva som vždy iba malým množstvom vody..

    Pestrý tanier, alebo bravčové mäso 3x inak s dvomi prílohami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    hotové prírodné rezne som dochutila a odložila zo sporáka..

    Pestrý tanier, alebo bravčové mäso 3x inak s dvomi prílohami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    bravčové karé na rezne som si umyla, osušila, vyklepala, osolila, posypala čiernym korením..pripravila som si cestíčko...z mlieka, vajec, hladkej múky a vína som vymiešasla kašičku, osolila, okorenila..rezne pred namočením do cestíčka som obalila v hladkej múke...

    Pestrý tanier, alebo bravčové mäso 3x inak s dvomi prílohami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    vyprážala v horúcej masti pod pokrievkou pomaly..

    Pestrý tanier, alebo bravčové mäso 3x inak s dvomi prílohami (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    pokiaľ sa mäsko pripravovalo, nastrúhala som si mrkvu, zeler a cviklu, pomiešala s citrónovou šťavou, cukrom a štipkou soli...veľmi výborná kombinácia k týmto trom druhom mäska..

    Pestrý tanier, alebo bravčové mäso 3x inak s dvomi prílohami (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    očistila som si zemiaky, pokrájala na hranolky..

    Pestrý tanier, alebo bravčové mäso 3x inak s dvomi prílohami (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    vyprážala v horúcej masti do chrumkava..umyla som si ryžu a uvarila klasickým spôsobom...

    Pestrý tanier, alebo bravčové mäso 3x inak s dvomi prílohami (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Všetky hotové jedlá a prílohy som uložila na oválny tanier...pridala som oblohu, ozdobila som zelerovými listami a hroznom...veľmi chutné jedlo, ktoré sa u nás ponúka na roznych hostinách, rodinných udalostiach...mäso na 3 spôsoby prípravy a 2 rôzne prílohy dávajú možnosť hlavne si vybrať a každý si niečo nájde, čo má rád...ak má rád všetko, tak to je iba radosť pre gazdinku...prajem vám dobrú chuť..

    Pestrý tanier, alebo bravčové mäso 3x inak s dvomi prílohami (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

27 komentárov k receptu
keď si takto svojich hostí uctíš, každému musí byť jasné, že ti na nich záleží, niet nad rodinnú pohodu.
@aroooo...to som rada, že už z diaľky poznáš môj rukopis.-)))@obor123..ve ľmi sa teším.-)@afataga... škoda, lebo zeler je vraj zdravý.-))@anina6..veru kráľovský, všetko úplne čerstvé a samozrejme, že aj chutilo všetkým.-)@paploska...iste , nie každý má rád zeler...môžu byť chutné aj hranolky.-)@pusta...vyzn áš sa v gastronómii, presne si to trafila.-))@manya...ja si svojich najbližších vážim a pohostím kráľovsky...)@margaretka28...skoro presne.-)@janger...ano , veľmi chutilo všetkým a som spokojná.-))) Všetkým vám mojim milým varecháčom ďakujem pekne za milé komentáre.-)))
... slastná predstava nádhermých vôní a chutí, milá @izabella929 priam srší ***** z tohoto Tvojeho majstrovského diela! ... a aby som dlho "nezdržiaval" objednávam si všetko v poradí podľa algoritmu domácej pani; pokiaľ sa podáva zo servírovacích podnosov, v momente keď má svoj tanier skoro prázdny, môže sa prikladať ďalšia "vrstva"! Ďakujem za priazeň i pochopenie!!! -:)))
@sracz...rada používam tieto servírovacie misy, lebo sa pekne pomestia aj zeleninové šaláty k mäsku a prílohe...inak, je tu u nás neďaleko jedna super reštika , kde varia po domácky..ale chcem k tomu dodať, že čokoľvek si objednáš donesú ti to na týchto misiach a je tam veru veľa zeleninových šalátov, čo ja úplne zbožňujem...keď mi maľujú celý dom, chodíme tam na večeru, lebo doma je všetko hore nohami..a najradšej mám držkový perkelt, ktorý varia úplne najlepšie a celé menu pozostáva z 11 domácich knedlíkov a fajnového držkového perkeltu..no a potom už iba kosu do ruky a hajde kosiť roľu...)))))))mne sa to páči viac, ako okrúhly tanier...
@boxik..pote šil si ma a ďakujem za tvoje sympatie.-)@kimlo...u mňa čas strávený pri sporáku nehrá žiadnu rolu, ale podstatné je to, že mojim hosťom chutilo..ďakujem...@alex37...te ší ma, že sa ti recept páči..)s tým, že by sa tu zdržiavali u mňa kôli fajnotkám dlho, ja nemám problém..všetci odídu včas, lebo ich čaká dlhá cesta domov...Ďakujem pekne za milý komentár.-)
@salinka...tento tanier sa servíruje tak, ako to vidíš a teda, všetko čo je na ňom uložené je na jedenie a teda nie iba si niečo z toho vybrať...všetko je jedna porcia pre jedného jedáka...)))keby si bola môjim hosťom musela by si všetko spapkať...ešte by som ťa ponúkla fajným domácim červeným vínkom...a neskôr kávička so zákuskom...a keby ťa čakala dlhá cesta, zabalím ti veľký rezník s chlabíkom a do krabičky aj zákusok-výslužku za návštevu.-)))Ďakujem za tvoj milý komentár.-)
Ježkove husličky! To sa ale dobre čítalo!!! A krabičku si mám priniesť? :-)
Ale vážne: viem si predstaviť, aká si vynikajúca hostiteľka. Podľa tvojich receptov, čarovnej špajzy a kulinárskeho entuziazmu!

Pridaj komentár k receptu: