Pesto z rukoly na spaghetti (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Pesto sa dá pripraviť z akejkoľvek bylinky, ktorá vám chutí, spravila som z rukoly, vlašských orechov, parmezánu a olivového oleja ochutila som týmto pestom spaghetti, príprava je veľmi jednoduchá a rýchla, recept pochádza z talianskej kuchyne.

4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Rukolu som umyla, nechala som ju na cedníku dobre odkvapkať z vody,...
  2. ...do sekáčika som dala cesnak,...
  3. ...na sucho opražené vlašské orechy,...
  4. ...rozsekala na drobno,...
  5. ...pridala som rukolu,...
  6. ...rozsekala na jemno,...
  7. ...pridala som parmezán,...
  8. ...rozsekala,...
  9. ...pridala som olivový olej, soľ,...
  10. ...zapracovala dobre do zmesi,...
  11. ...hotové pesto som naplnila do malého pohára,...
  12. ...vo vriacej osolenej vode som uvarila spaghetti al dente, scedila, nechala odkvapkať z vody na cedníku,...
  13. ...horúce spaghetti som rozdelila na taniere, pridala som pesto z rukoly,...
  14. ...premiešala....
  15. ...pesto z rukoly výborne spaghetti ochutí, odporúčam tento recept každému kto má rád horkastú ostrú chuť rukoly, toto pesto môžete použiť na rôzne cestoviny, pestom môžete plniť rôzne cestoviny a rôzne iné jedlá alebo ich pestom iba dochutiť, pesto sa dá pripraviť do zásoby, uchovávať v chladničke a mať ho vždy po ruke na okamžité použitie, ak si pripravíte pesto z rukoly do zásoby, potom nezabudnite povrch zaliať extrapanenským kvalitným oliovým olejom, ktorý ho konzervuje.