Pesto z rukoly na spaghetti (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Pesto sa dá pripraviť z akejkoľvek bylinky, ktorá vám chutí, spravila som z rukoly,
vlašských orechov, parmezánu a olivového oleja ochutila som týmto pestom spaghetti,
príprava je veľmi jednoduchá a rýchla, recept pochádza z talianskej kuchyne.
Postup
- Rukolu som umyla, nechala som ju na cedníku dobre odkvapkať z vody,...
- ...do sekáčika som dala cesnak,...
- ...na sucho opražené vlašské orechy,...
- ...rozsekala na drobno,...
- ...pridala som rukolu,...
- ...rozsekala na jemno,...
- ...pridala som parmezán,...
- ...rozsekala,...
- ...pridala som olivový olej, soľ,...
- ...zapracovala dobre do zmesi,...
- ...hotové pesto som naplnila do malého pohára,...
- ...vo vriacej osolenej vode som uvarila spaghetti al dente, scedila, nechala odkvapkať z vody na cedníku,...
- ...horúce spaghetti som rozdelila na taniere, pridala som pesto z rukoly,...
- ...premiešala....
- ...pesto z rukoly výborne spaghetti ochutí, odporúčam tento recept každému kto má rád horkastú ostrú chuť rukoly, toto pesto môžete použiť na rôzne cestoviny, pestom môžete plniť rôzne cestoviny a rôzne iné jedlá alebo ich pestom iba dochutiť, pesto sa dá pripraviť do zásoby, uchovávať v chladničke a mať ho vždy po ruke na okamžité použitie, ak si pripravíte pesto z rukoly do zásoby, potom nezabudnite povrch zaliať extrapanenským kvalitným oliovým olejom, ktorý ho konzervuje.