Uhorkovo-paradajkový šalát
Uhorkovo-paradajkový šalát

Perzský uhorkovo-paradajkový šalát

siuuu - fotkasiuuu, 23. augusta 2019
Perzský uhorkovo-paradajkový šalát
Foto: siuuu

Recept na mňa vybehol myslím niekde na Facebooku - a keďže ja veeeľmi rada skúšam nové chute, musela som ho vyskúšať - robila som Zobraziť celý popisRecept na mňa vybehol myslím niekde na Facebooku - a keďže ja veeeľmi rada skúšam nové chute, musela som ho vyskúšať - robila som ho na rýchlo, na oslavu, tak som nestihla nafotiť viac fotografií, pretože bol veľký zhon a na oslave sa naň zasa všetci vrhli a bol hneď fuč. Množstvá neuvádzam, každý podľa svojej chuti - na zálievku som dávala zhruba pomer šťavy a oleja 1:1.

Suroviny

 čerstvé
 čerstvé
 čerstvý
 čerstvá
 čerstvá
 (alebo čierne)
 (alebo šalotka)




Postup

  1. 1

    Pokrájame uhorky a paradajky na zhruba v pomere 1:2 alebo podľa chuti, pridáme na prúžky pokrájanú červenú cibuľu, pokrájanú pažítku, čerstvý kôpor a čerstvú mätu (ja som dala asi zhruba v pomere 1:1 pažítku a kôpor a menej mäty, lebo tá je dosť chuťovo výrazná).

  2. 2

    Všetko zalejeme nálevom z citrónovej šťavy, panenského olivového oleja (1:1), soli a čerstvo mletého farebného alebo čierneho korenia, dobre premiešame a podávame.

Diskusia k receptu

denyany
Robievam takýto šalát, ale bez mäty. Mám ju v kvetináči, ak nezabudnem, troška pridám na budúce. Tvoj šalát je veľmi fotogenický:,-)
nephilim
Úžasne dobrý. Skús pridať aj zrniečka granátového jablka a ak máš, tak aj štipku sumachu. Tak ho robieva moja iránska nana (svokra).
1x siuuu
siuuu
@nephilim (29.8.2019 13:00)

nooo, s tým granátovým jablkom to musí byť dobrota ... sumac musím niekde pozhánať, pretože už som ho videla vo viacerých fajnových receptoch




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia