Perníková buchta s čokoládovou šľahačkou

Autor receptu: marto990

Za sychravého počasia, a hoci v horúcom letnom období, poteší zimná vôňa perníkového korenia tak môj nos ako aj bruško..:)

12
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si tortovú formu, klasickej veľkosti: vyložíme pečiacim papierom a prípadne boky vymastíme maslom (nevadí, ak na to zabudnete, ako v mojom prípade, na tú premastenú formu sa už nič určite neprilepí, a kúsok masla sa dá využiť aj na dobrú praženičku). Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
  2. Na začiatok budeme šľahať celé vajíčka s cukrom do penista a tuha, niečo nad 5 minút. Preosejeme si všetky sypké suroviny do misky, kde ich premiešame. Na tri časti prilejeme olej, a zakaždým poriadne zašľaháme. Prisypeme sypké suroviny, na dva tri razy a premiešame poriadne vareškou.
  3. Cesto prelejeme do formy, dáme piecť zhruba na 40 minút, skontrolujeme po polhodinke určite, nie je dobré prenechať veľa zodpovednosti Vašej rúre, každá je predsa iná. Na čokoládovú šľahačku si roztopíme čokoládu, necháme vychladnúť, vyšľaháme šľahačkovú smotanu a zašľaháme roztopenú čokoládu. Necháme poriadne schladiť alebo strčíme na 20 do mraziaka.