Perky so slivkovým lekvárom

Autor receptu: bibsa

Domáce perky so zápražkou.

Suroviny

Postup

  1. Perky varíme vo vriacej vode kým nevyplávajú na povrch. Uvarené posypeme obľúbenou posýpkou. Napr. - mak a cukor, pomleté orechy a cukor alebo moja obľúbená posýpka zo strúhanky, ktorú si pripravíme takto: -1/4 kg strúhanky zmiešame s 125 g masla. Opražíme, pridáme cukor podľa chuti, chvíľu to ešte nad ohňom miešame, kým sa nerozpustí cukor....mňam
  2. Vymiesené cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na tenko. (hrubé cca 2-3 mm) Z vyvalkaného cesta vykrojíme kolieska. Na každé jedno dáme pol lyžičky lekváru.
  3. Okraje koliesok zľahka potrieme bielkom aby sa lepšie zlepovali. Kolieska preložíme na polovicu a okraje popritláčame vidličkou.
  4. Perky varíme vo vriacej vode kým nevyplávajú na povrch. Uvarené posypeme obľúbenou posýpkou. Napr. - mak a cukor, pomleté orechy a cukor alebo moja obľúbená posýpka zo strúhanky, ktorú si pripravíme takto: -1/4 kg strúhanky zmiešame s 125 g masla. Opražíme, pridáme cukor podľa chuti, chvíľu to ešte nad ohňom miešame, kým sa nerozpustí cukor....mňam