Perfektný kváskový špaldový toastový chlieb (fotorecept)
	        Autor receptu: homemadetastywithlucy
	         
	        
	        Tento recept som našla na stránke zdravepecenie.sk a zaujal ma svojou zvláštnou 
zložkou Tang zhong. Za týmto 
zaujímavým názvom sa skrýva jednoduchá vec. Špaldová múka uvarená s mliekom na 
kašu. Chlebík bol taký 
úžasný, že sa hneď zjedol a musela som ešte v ten deň zamiesiť na druhý. Ale lepšie 
ako sto slov je raz ochutnať. 
Tak hor sa do pečenia.
| 
				  	  
				  	30-35 minút  na 250/200 °C  | 
Postup
- Večer si pripravíme rozkvas z materského kvásku, celozrnnej múky a vlažnej vody. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme cez noc na teplom mieste.
 - Pripravíme si aj Than zhong. Do hrnca dáme múku a mlieko.
 - Za stáleho miešania uvaríme kašu. Dáme pozor, aby nám neprihorela. Necháme vychladnúť a dáme do chladničky.
 - Takto vyzerá rozkvas ráno.
 - Do misy dáme všetky suroviny na cesto, pridáme rozkvas a Tang zhong.
 - Miesime v mixéri na najvyššej rýchlosti približne 7 minút. Vytvorí sa nám pružné cesto.
 - Preložíme na pomúčenú dosku. Cesto niekoľkokrát poprekladáme a vytvoríme bochník.
 - Bochník preložíme do maslom vymastenej formy. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme nakysnúť približne 3 - 4 hodiny na teplom mieste. Záleží od sily kvásku.
 - Cesto nám pekne vykysne. Ja som moje mala niekoľko hodín v chladničke, takže prvý krát bol menej nakysnutý. Druhý som nechala kysnúť vonku na teplom mieste a takto krásne narástol.
 - Pečieme v rúre rozohriatej na 250 stupňov 10 minút. Potom teplotu stiahneme na 200 stupňov a pečieme ďalších 20 - 25 minút. Záleží od rúry (môj by zniesol asi aj menej). Vyberieme, potrieme studenou vodou a necháme vychladnúť na mriežke. 
Chlebík bol mäkučký a chrumkavý. Najlepší je s domácimi nátierkami.
Dobrú chuť!