Penne so sardelami, sušenými paradajkami a mozzarellou fotorecept

afataga - fotkaafataga, 3. mája 2013
Penne so sardelami, sušenými paradajkami a mozzarellou (fotorecept)
Foto: afataga

Dnešná obedová imrovizácia

2
porcie
10 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

220 g alebo iné cestoviny
2 PL
3 ks
4 ks
80 g
2 ks
štipka
60 g
na dokončenie:
65 g




Postup

  1. 1

    Do vriacej vody so soľou som dala veriť penne. Do panvice som dala olej z paradajok, pridala som cesnakové strúčiky prekrojené po dĺžke na polovice, za chvíľu som pridala sardely z konzervy bez oleja, pozor, strašne to prská.

    Penne so sardelami, sušenými paradajkami a mozzarellou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď sa sardely trochu rozpadli, pridala som pokrájané sušené parajky, podrvené chilli a korenie

    Penne so sardelami, sušenými paradajkami a mozzarellou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridala som bazalku a oregáno, dala som asi 4 PL vody z cestovín a nechala som trochu redukovať, v parajkách bola aj jedna kapara, tak som ju pridala

    Penne so sardelami, sušenými paradajkami a mozzarellou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Guľatú mozzarellu som pokrájala na kocky, uvarené penne som ocedila a pridala do panvice a polovicu syra

    Penne so sardelami, sušenými paradajkami a mozzarellou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Poriadne som premiešala a servírovala na taniere, posypala som zvyšným syrom, bazalkou a vňaťou, nakoniec som kvapla olivový olej, nesolila som, lebo dosť slané sú sardely aj paradajky

    Penne so sardelami, sušenými paradajkami a mozzarellou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

sonulienka
Aj toto vyzerá super samé dobrotky sem dnes dávate robíte mi veľké chute.
angast
obrázok je parádny a ako predjedlo by stačilo. Vyzerá to
slušne , ale to je jedlo pre také cipky. Ako môže riadný chlap
z tohto jedla podať poriadný výkon ? Akurát tak pre baleťáka.
afataga
dakujem dievcence :-)
@angast my nemame po 100kg a ani nechceme, tak obcas nezaskodi aj nieco lahsie, nebudem muza kvoli tebe zapisovat na balet, iba zeby ste chodili spolu
polovacka
Inac naucte sa spravne volat tuto cestovinu - pastu ,, Penne ,, vo svete a Taliansku / USA / Francuzku sa pouziva ,, Mostaccioli ,, taktiez na vrch sa posypu Mostaccioli syrom Parmigiana , netreba zabudnut na syr Riccotta ( spravne nazov jedla ma byt Mostaccioli so sardelami )
angast
@polovacka
a myslíš , že to bude mať inú chuť , keď sa to bude inak volať ? Francúzi si tam môžu dať aj žabacie trtoly a posypať mongolským syrom , ale to je ich problém.
1x kuko95
elysa
páčia sa mi Tvoje penne...chutia mi takéto cestoviny, kk
perla61
Páči sa mi ako sa doberáte s tými názvami. Čo tak pýtať si v chorvátsku kúracinu??
perla61


či sa mi ako sa doberáte s tými názvami. Čo tak pýtať si v chorvátsku
marianne
to bud rad,lebo s prievanom v hlave sa zle chodi:-))) chces aby ma zablokovali?? :-DD
afataga
ked uz sme pri tej chorvatskej reci, asi vsetci viete ako sa povie pitie, ale aj kohut ja povie zaujimavo :-) presne ako po polsky
a dakujem za pochvaly
ked sa prestahujem do Francuzska, budem sa musiet naucit ten tazky nazov, uz teraz sa toho desim, niekedy davam parmazan, niekedy pecorino, teraz som mala chut na mozzarellu? je to trestne?
perla61
prepáčte,ale niečo mi tam preskočilo,teda v počítači a či?????
afataga
@perla61 teraz mi docvaklo s tou kuracinou :-))) ale jedno pismeno je tam ine, miesto a je e, ale asi ako kde :-)
polovacka
tiginko : ak niekto pouzije recept z Talianska , ma to nazyvat taktiez tak ako v Taliansku ( inac tieto Penne respective Mostaccioli do nedavna na Slovensku nemali sajnu co to je , sice vo svete uz davno vedia co je Slovak = DS ) ak by si siel v Taliansku do dobrej restauracie a povedal ze chces Penne , pozerali by na teba ako na idiota zo Slovenska / cize bud rad ze si Slovak
perla61
afagata,prepáč, ale my s manželom sme istú dobu žili v bývalej Juhoslávii, tak nie som si istá či to bola chorváčtina,alebo srbština.Rozprávali sme ako sme vedeli a na začiatku bolo veru veľa "fo pax".
afataga
@polovacka kde vidis slovo Taliansko? ja som si ten recept vymyslela a netvrdim, ze je z Talianska
@perla61 ja len co som pochytila na dovlenkach a vies ako to je, prve sa naucis sproste slova :-) ale dohovorim sa, aj ked trochu ako hotentot
2010
@polovacka daj si okuliare a potom uvidis ze su to penne , kuk, vidis vrubky ? su to penne :-)
staja
@angast , aj ja sa skláňam, dobré. Niektorí ľudia by mohli radšej mlčať.
tiginko
@polovacka ma proste take skusenosti. Vycestoval do sveta a zistil, ze ho povazuju za primitiva. Cim to bude? Urcite nie povodom.... Apropo, chodievame sem tam do Talianska a podavaju v restauraciach penne bezne. A napadne sa podobaju tym hore na obrazku. Mozno v Michigane nemaju
lusinkab
:-) @afataga ty nikdy nesklames :-) tvoje receptiky su pastva pre oci ...nadhera a aj ta moja oblubena chilli papricka tam je :-)
@polovacka uz ked chces poucat vsetkych naokolo ale podla tvojich slov kazdemu dojde,ze s tebou ako slovakom v zahranici nemaju ludia dobre skusenosti :-) ale teraz k veci .... Penne je druh cestovin ...a ako v taliansku ...AMERIKE....slovensku ... a vsade vo svete ich poznaju pod tymto nazvom tie maju vrubky .... potom su tie co si menoval ty ...Mostaccioli ...co je skor nazov pre zahranicny trh ... v taliansku ich poznaju pod menom Penne Lisce a su typicke pre Campania region v juznom taliansku ... ako napr. Capri,Neapol a Sorrento .... tieto su hladke a nemaju ziadne vrubky......takze su to Penne co normalne aj taliani jedia a poznaju pod tymto nazvom
polovacka
lusinkab : urob stojku , vajecniky sa ti odkrvia a hlava dostane lepsie prekrvenie , verim ze ti to pomoze
lusinkab
.....vies ja sa s tebou hadat nebudem :-) @polovacka taliana mam doma a bola som tam nespocetne vela krat hlavne na juhu :-) a pre teba certa stareho premudreneho prikladam link  www.barilla.com/content/product/mostaccioli...
a podla tvojich slov asi aj znacka Barilla nas tu vsetkych klame a jediny kto ma rozum v hlave si ty .... tak si sprav zopar stojek ... precitaj si link ... a potom este urob jednu aby ti to dokrvilo do hlavy
frezia68
Veru,dobre si improvizovala,tiež vymýšľam podobné :-) a cestoviny sú vďačné,lebo sa dajú obmieňať podľa chuti a nápadom sa medze nekladú,len keď nám chutí :-) .Pokiaľ nekazíme originál jedla,ale to už rieši názov jedla a tak každý pochopí,že robíme podľa seba,nie?
stacy77777
jedlo aj foto super, celkom ste ma partia pobavili, @angast ako vždy 100bodov...:-). Ak sa pán z veľkej Ameriky hanbí, že je Slovák, tak nech sa teda radšej nepriznáva, aby si náhodou za tou veľkou vodou neuškodil.... Je tu kopec skvelých zámorských krajanov, od ktorých sa oplatí jedlo "okukať", aj si nechať poradiť....a hlavne neohŕňajú nos nad obyčajnými ľuďmi doma...
njdevil
no tak ja uz neviem...vsetci tu vedia, ze som slovenka a bez problemov mi serviruju aj anglicke, aj americke ranajky...inac @Afata , ten recept je bez chyby, krasne foto...v jednoduchosti spociva krasa, ukladam...
zuzkabluzka
@afagata , zaujimavy recept, dobra praca, ako vzdy... ;)
neda mi sa nezapojit, priznam sa, hoci uz v Taliansku zijem 13 rokov, nevedela som, co su mostaccioli a na moju otazku mi moj muz(uz 40rokov je talian :) odpovedal, ze take cokoladove susienky :))))
a tak som guuuglila a naozaj je to tak, tu je aj jeden fotorecept v taliancine:  www.paciulina.it/ricette/mostaccioli-classici/...

takze, v taliansku by si sa asi divil @polovacka , co by si dostal na tanier, neviem, kto by bol za hlupeho.... mostaccioli na americkom trhu, vsade inde stare dobre penne rigate alebo penne lisce :)
polovacka
zuzkabluzka: udaj na pocitac Mostaccioli Rigati - Barilla a uvidis co ti ukase , inac vsade kde som cestoval po svete ak som si pytal v talianskej restauracii / objednal jedlo kde bola priloha Mostaccioli tak som dostal pastu Mostaccioli ( Penne je pribuzna-ne pasta Mostaccioli )
alexdidi
Výborný recept, vyskúšam a určite bude chutiť ako PENNE.
mesiar50
@polovacka
Penne je krstná mama mostaccioli.? ? ! !
:Postav sa na hlavu,sprav si slučku na povraze a obes sa za gule kretén z USA
lusinkab
@meisar50 :-) vystihol si to na jednotku :-) dnes us uz pribuzne :-))))))  www.ehow.com/facts_5759165_mostaccioli-pasta-shapes_...
este jeden link :-) nech uz to pochopi konecne ....... plus kazda restauracia v zahranici je prisbosobena na ich domaci trh takze asi preto je z toho taky popleteny :-) .... v taliansku by na menu nasiel penne lisce pod tym nazvom ako ho ma zauzivany on a mozno by mu namiesto cestovin priniesli keksiky :-)))) uj to by bolo prekvapenie
afataga
dakujem aj za dalsie pozitivne a vtipne komenty
@mesiar teraz uz len dufat, ze sa bude drzat tvojej skvelej rady, ty teda vies prekvapit :-)
lusinkab
uz len jedna vec :-) ak pojdes na barilla US a zadas Mostaccioli tak ti vyhodi recepty aj samotne cestoviny .... ak zadas tento nazov do vyhladavaca na barilla IT  it.barilla.com
tak ti napise,ze dany produkt nebol najdeny a ani nic s tym spolocne ...to iste napise aj barilla AUS,Barilla Germany atd. kedze tento nazov je zauzivany pre US trh nie pre celosvetovy trh :-)takze teraz mas uz asi dostatok informaci si myslim.
violeta
@lusinkab , už sa s tým človekom netráp, si zlatá baba a on nestojí za to, hanbí sa za svoj pôvod a tam už niet čo dodať...
pusta
@afataga , krásny a veľmi chutný recept.
@angast , @abdul , @mesiar50 , dobre nádherne ste ma rozosmiali.
@lucynka , každému môžeš povedať, že je blb alebo debil, len práve tomu nie, kto ním naozaj je :D, ten to nikdy nepochopí, čo mu vysvetľuješ a bude trvať na svojom, lebo je skutočne blb :-)
salinka
@afataga ,dnes sme degustovali túto pochúťku. V chladničke sa nudilo pár opustených kapár, tak som ich tam pridala. Veľmi mi to chutilo, dík:-)
Pozerám, že mi zase unikla búrlivá diskusia:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia