Penne s rajčinovo-šošovicovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: kecemis

Tento recept ponuka siroku skalu vyuzitia vlastnej fantazie. Kto radsej bez masa, moze slaninu vymenit napr. za vegetariansku nahradu slaniny, alebo udeny tofu syr pridat na koniec.

4-6
porcie
55 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dam si varit penne pastu podla navodu na obale. Pripravim si zatial suroviny. Ocistim por, stonky zeleru, mrkvu, udena slanina a nakrajam si vseko na drobne kusky.
  2. V hrnci si rozpalim olej a dam bobkove listy, korenie, tymian, korenie a chvilu oprazim (asi 1 minute).
  3. Pridam na drobno nakrajany por, mrkvu, zaler a slaninu. Za obcasneho miesania dusim priblizne 8 minut, alebo pokial zelenina nie je zmeknuta.
  4. Pridam sosovicu, paradajky cerstve alebo z konzervy nasekane na drobno, zalejem 1.5 poharom vody, Tu som vyuzil zamienku varenia na otvorenie flasky cerveneho vina, pretoze kto chce moze pridat 1/2 pohara namiesto vody. Zvysok som stihol skoro dorazit. Ale vsetko v ramci dodrziavania bezpecnostnych predpisov.
  5. Dobre premiesam, privediem do varu, zredukujem teplotu a varim priblizne 35 minut, pokial sosovica nezmekne.