Penne s rajčinovo-šošovicovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: kecemis
Tento recept ponuka siroku skalu vyuzitia vlastnej fantazie. Kto radsej bez masa, moze slaninu vymenit napr. za vegetariansku nahradu slaniny, alebo udeny tofu syr pridat na koniec.
4-6 porcie |
55 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Dam si varit penne pastu podla navodu na obale. Pripravim si zatial suroviny. Ocistim por, stonky zeleru, mrkvu, udena slanina a nakrajam si vseko na drobne kusky.
- V hrnci si rozpalim olej a dam bobkove listy, korenie, tymian, korenie a chvilu oprazim (asi 1 minute).
- Pridam na drobno nakrajany por, mrkvu, zaler a slaninu. Za obcasneho miesania dusim priblizne 8 minut, alebo pokial zelenina nie je zmeknuta.
- Pridam sosovicu, paradajky cerstve alebo z konzervy nasekane na drobno, zalejem 1.5 poharom vody, Tu som vyuzil zamienku varenia na otvorenie flasky cerveneho vina, pretoze kto chce moze pridat 1/2 pohara namiesto vody. Zvysok som stihol skoro dorazit. Ale vsetko v ramci dodrziavania bezpecnostnych predpisov.
- Dobre premiesam, privediem do varu, zredukujem teplotu a varim priblizne 35 minut, pokial sosovica nezmekne.