Penne s medvedím cesnakom (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Aj takto sa dá využiť mackový cesnak :-)

2
porcie
10 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do vriacej osolenej vody som dala variť penne. Do panvice som dala olej zo sušených paradajok a opiekla som na ňom prekrojený cesnak mierne do hnedasta, pridala som pokrájané chilli a sušené paradajky, pridala som vodu z cestovín. Niekto ten cesnak potom vyhodí, ja ho nechávam.
  2. Za chvíľu som pridala paradajky, bazalku, korenie a soľ, zas vodu z cestovín.
  3. Po chvíli som pridala asi polovicu syra a nechala som ho rozpustiť
  4. Do omáčky som pridala uvarené penne, premiešala som a odstavila zo sporáka. Až teraz som pridala mackový cesnak a premiešala som
  5. Na tanieri som ešte ozdobila syrom a dochutila olivovým olejom