Penne s bravčovým, pórom a šampiňónmi (fotorecept)

Autor receptu: mariamka

Ostal mi pekný kúsok karé, cestoviny máme radi, tak taká improvizácia z toho, čo bolo doma, celkom rýchle, celkom chutné :)

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájame na rezance. Môžete samozrejme použiť hocijaké iné, kuracie, morčacie, králika.
  2. Na trošku bravčovej masti som dala rozpražiť slaninku a pokrájanú cibuľu.
  3. Pridáme mäso a sprudka opekáme, kým sa zatiahne.
  4. Pridáme na štvrťky pokrájané šampiňóny, na kolieska nakrájanú bielu časť póru a cesnak na plátky /zabudla som ho dať v úvode/, chilli. Osolíme, okoreníme, oprážame. Medzitým už varíme cestoviny, aby sme to mali zároveň. Podľa potreby podlejeme vodou z cestovín, naozaj minimálne, chvíľku podusíme.
  5. Medzitým sa uvarili penne, ja som použila celozrnné, pridáme do mäsovej zmesi, premiešame.
  6. Pridáme zelenú časť póru.
  7. Podávame. Môžete posypať syrom podľa chuti. Jemné, mierne pikantné, s vôňou húb a pórku. Nech sa páči.