Penne s bravčovým, pórom a šampiňónmi (fotorecept)
Autor receptu: mariamka
Ostal mi pekný kúsok karé, cestoviny máme radi, tak taká improvizácia z toho, čo bolo doma, celkom rýchle, celkom chutné :)
Postup
- Mäso nakrájame na rezance. Môžete samozrejme použiť hocijaké iné, kuracie, morčacie, králika.
- Na trošku bravčovej masti som dala rozpražiť slaninku a pokrájanú cibuľu.
- Pridáme mäso a sprudka opekáme, kým sa zatiahne.
- Pridáme na štvrťky pokrájané šampiňóny, na kolieska nakrájanú bielu časť póru a cesnak na plátky /zabudla som ho dať v úvode/, chilli. Osolíme, okoreníme, oprážame. Medzitým už varíme cestoviny, aby sme to mali zároveň. Podľa potreby podlejeme vodou z cestovín, naozaj minimálne, chvíľku podusíme.
- Medzitým sa uvarili penne, ja som použila celozrnné, pridáme do mäsovej zmesi, premiešame.
- Pridáme zelenú časť póru.
- Podávame. Môžete posypať syrom podľa chuti. Jemné, mierne pikantné, s vôňou húb a pórku. Nech sa páči.