Penne na miliónty-prvý spôsob

Autor receptu: trudiola

Cestoviny milujem a tento recept vznikol starou známou improvizáciou, keď sa vám nepodarí pôvodný plán a zrazu vás vaši najbližší presvedčia, že plán B sa vydaril na výbornú. Odvtedy ich musím robiť pravidelne a vo veľkom množstve, s rôznymi obmenami. (A na ten pôvodný plán nie som bohvieako pyšná, chcela som použiť tie instantné čosi-nápady, prosím, neodcudzujte ma :D ) Takže zaviazať zástery, vytasiť varechy, do boja! (musím zistiť, čo sa má písať do úvodov

4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Mäso nakrájame na kocky, hodíme na rozpálený olivový olej, osolíme, aby pustilo šťavu a ochutíme ľubovoľne zvolenými koreninami. Ja používam čierne korenie, kari korenie, mletý zázvor, chily, sójovú omáčku, provensálske bylinky, sladkú papriku a čajovú lyžičku francúzskej horčice, výber je však čisto na chuti kuchára. Keď je mäso hotové, pridáme k nemu na mesiačiky nakrájaný pór, necháme zmeknúť. Odstavíme z plameňa.
  2. Na ďalšej panvici si na olivovom oleji osmažíme na plátky nakrájané šampiňóny. Osolíme, pridáme prelisovaný cesnak a tymián (neodlučiteľná kombinácia hríby+ tymián + cesnak ). Keď sú šampiňóny hotové, mäkké a s nádychom do chrumkava, pridáme ich k mäsu, dobre premiešame spolu s uvarenými cestovinami. Prelejeme smotanou, nivou a polovicou nastrúhaného tvrdého syra, ešte raz premiešame a zmes vložíme do zapekacej misy.
  3. 20 minút bohato stačí na zapečenie, akokoľvek nevýkonnú trúbu máte. Asi 5 minút pred predpokladaným dopečením posypeme vrch zvyškom tvrdého syra a provensálskych byliniek. Že sú cestoviny hotové, spoznáme podľa naružovelých okrajov, dobrú chuť :) ( vždy som to túžila povedať )