Pekingské placky (fotorecept)

Autor receptu: sovka62

Tento recept (a mnoho iných) som získala u kaderníčky. Veď to poznáte, hlavne ak roky chodíte k tej istej. Je naozaj vhodný do týchto horúcich dní, pretože všetko si nachystáte večer a na druhý deň už len opečiete, prípadne pripravíte prílohu.

7-8
porcií
20 minút
príprava
6-8 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V pôvodnom recepte bolo 1 0,7 l lečo, precedené. Nám lepšie chutí čerstvé, takže som ho pripravila ako prvé. Tri paradajky som narezala do kríža a vložila do vriacej vody.
  2. Ošúpanú cibuľu a papriku som nakrájala, v panvici som zohriala olej,, pridala cibuľu, podusila do sklovita a pridala papriku.
  3. Papriku som osolila a dusila pár minút, len toľko, aby celkom nezmäkla. Na záver som pridala ošúpané, nakrájané paradajky a ešte chvíľu podusila. Lečo som vybrala z panvice a nechala vychladnúť.
  4. Kuracie prsia som nakrájala na menšie kocky. Pridala som všetky prísady podľa rozpisu.
  5. Nakoniec som pridala vychladnuté lečo a zamiešala. Hotovú zmes som prikryla a odložila do chladničky, kde vydrží 4-5 dní (ale u nás toľko ešte nikdy nevydržala).
  6. Na druhý (tretí, štvrtý...... deň) naberačkou odoberáme zmes a v rozpálenom oleji pečieme placky, z každej strany 3-4 minúty. Môžeme podávať s ryžou, so zemiakmi a v horúcich dňoch celkom stačí aj čerstvá zelenina.