Pečený pstruh v alobale na citrónoch (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Pre rybyčkárov ale aj rybárov pridávam aj ja recept na pstruha.

1
porcia
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Prpipravíme si všetky suroviny. Ako prvé dáme predvariť zemiaky pokrájané na kolieska do osoleného mlieka /10´. Pstruha umyjeme, osušíme, posypeme soľou a korením a pokvapkáme citrónovou šťavou. Do bruška ryby dáme všetky vymenované vňaťky, prípadne iné čerstvé bylinky vhodné na ryby.
  2. Pripravíme si väčší kus alobalu vo dvojmo, ktorý potrieme dobre maslom. Zemiaky scedíme a uložíme na alobal. Ešte ich trošku posolíme, posypeme celou rascou a uložíme na ne plátky masla. Na ne položíme pstruha ,ktorého tiež obložíme plátkami masla, plátkami citrónu a dáme tam aj malú vetvičku rozmarínu. Všetko hermeticky zabalíme hlavne kraje, aby nám šťava nevytiekla. Dáme piecť na 180 st./30 minút. Desať minút pred dopečením ho rozbalíme a pod grilom zagrilujeme do chrumkava.
  3. Pred servírovaním posypeme na sucho opraženými mandľovými lupienkami. Podávame s limetkou, alebo s citrónom.