Pečený pangasius so zeleninou a so zemiakmi z jedného hrnca fotorecept

sestrickasilvia - fotkasestrickasilvia, 30. novembra 2010
8
porcií
60 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
3 kg
2 g, celá
Čerstvá zelenina:
1 ks
5 ružičiek
1 ks
1/4 ks
6 ružičiek
200 g
20 g
280 ml
podľa potreby
0.5 dcl




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame na malé mesiačiky a dáme do pekáča. Na zemiaky nasypeme rascu, soľ (cca 5-10g, podľa potreby) a podlejeme olejom.

    Pečený pangasius so zeleninou a so zemiakmi z jedného hrnca (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na osolené zemiaky pridáme vymrazené, umyté a osolené ryby, ktoré sme nakrájali na polovičku.

    Pečený pangasius so zeleninou a so zemiakmi z jedného hrnca (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pangasius polejeme smotanou.

    Pečený pangasius so zeleninou a so zemiakmi z jedného hrnca (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pekáč zakryjeme alobalom a dáme do vyhriatej rúry na cca 30 minút na 180-220 stupňov. Zatial umyjeme všetku zeleninu a nakrájame na kocky (okrem karfiolu, kelu a hrášku).

    Pečený pangasius so zeleninou a so zemiakmi z jedného hrnca (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po 30 minútach pekáč vytiahneme, odstránime alobal.

    Pečený pangasius so zeleninou a so zemiakmi z jedného hrnca (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na poloupečené ryby nasypeme pripravenú zelenenu. Dáme do pekáča a pečieme do zlata.

    Pečený pangasius so zeleninou a so zemiakmi z jedného hrnca (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po upečení ihneď podávame.

    Pečený pangasius so zeleninou a so zemiakmi z jedného hrnca (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dobrú chuť!

    Pečený pangasius so zeleninou a so zemiakmi z jedného hrnca (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

elisticka
vynikajuci receptik mnamky :-)))vidim ze mas byt po kom sikovny!!!!!!
evanaaa
Ozaj, tie filetky sa nerozvaria, kým nebude mäkká zelenina a zemiaky? J asom len raz zapekala a zemiaky boli neja tvrdé, nakoniec som filety vybrala a tak ich dopiekla. Ale to pekne vypadá.
remcula
Recept se mi moc líbí, vepřové maso jsem už se smetanou dělala, ale mám stejnou otázku, jako @evanaaa
bozulka
Asi to bude vporiadku,je vidno,že ryba drží pokope.Musím to vyskúšať.Páči sa mi,že je tam aj zelenina.
agath
práve dnes som doplnila zásoby pangasiusa, takže asi vyskúšame cez víkend a potom sa ozvem :)))))))
ferno
dobry recept,urcite vyskusam.ale preco si furt ludia myslia ze pangas je morska ryba... :-)
ferno
vyskusal som,vyborne. + som rybu ochutil provensalskym korenim :-)
sestrickasilvia
mi máme s touto rybou dobré skúsenosti výborne chutí, nie sú kostičky hlavne u mojej malej, ktorá ľúbi jesť




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia