Pečený morský ostriež s pečenou červenou paprikou

pejoluck - fotkapejoluck, 8. januára 2016

Tento jednoduchý a lahodný pokrm spája šťavnatého morského ostrieža s chuťou stredomoria.

4
porcie
25 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

1,5 kg
900 g
150 ml
4 ks
2 ks
2 ks
8 strúčiky
2 ks
4 vetvičky
85 ml




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 200°C. Ošúpane a nakrájané zemiaky dáme do hrnca s vriacou vodou po dobu 7 minút. Medzitým vložíme šafrán do kuracieho vývaru.

  2. 2

    Scedíme zemiaky a poukladáme na pekáč akoby sme robili podstielku pre rybu, pričom necháme na každej strane medzeru.

  3. 3

    Ošúpané a rozštvrtené paradajky rozložíme na zemiaky, do medzier naukladáme papriky nakrájané na kocky, a posypeme nakrájaným cesnakom. Pridáme chilli, oregano a olivový olej (necháme si 1PL oleja). Pečieme cca 30 minút, v priebehu otáčame, aby sa rovnomerne upieklo.

  4. 4

    Medzitým, morského ostrieža narežeme 5-6 rezmi pozdĺž celej ryby po oboch stranách, potrieme zvyšným olivovým olejom a ochutíme korením a soľou. Rybu položíme na vrch zemiakov.

  5. 5

    Pekáč dáme naspäť do rúry a pečieme ďalších 20-25 minút (podľa veľkosti ryby), pričom rybu otáčame v priebehu pečenia, aby sa prepiekla rovnomerne, kým ryba nie je upečená. Podávame s opečenou zeleninou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia