Pečený karfiol

Pečený karfiol s lahodnou medovou omáčkou (videorecept)

Autor receptu: razomzastolom

Chcete si pripraviť chutný a zdravý karfiol? Jednoduchý recept pre Vás.

6
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Karfiol umyť a rozdeliť na ružičky s rozmermi približne 4×5 cm.
  2. Do vajec pridať bylinky a soľ podľa chuti; vajcia rozšľahať.
  3. Ružičky karfiolu ponoriť do rozšľahaných vajec, potom obaliť v strúhanke. Poukladať na plech a piecť v rúre 25-30 minút pri 180 °C.
  4. Omáčka: Zohriať med, pridať sójovú omáčku, paradajkový pretlak a soľ. Priviesť do varu.
  5. Kukuričný škrob rozpustiť vo vode a postupne prilievať do vriacej omáčky. Pridať pretlačený cesnak. Miešať na miernom ohni do zhustnutia.
  6. Horúci karfiol poliať horúcou omáčkou a posypať ľanovými a sezamovými semienkami.