Pečený diviak so šafránovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: ailuj82
Divinu mám doma len výnimočne, tak k nej robím aj výnimočnú omáčku :)
Postup
- Mäso umyjeme a odstránime všetky časti, čo sa nám nepáčia :).
Mrkvu a zeler nahrubo nastrúhame. Mäso položíme do pekáča, prešpikujeme slaninou, posolíme, posypeme mrkvou a zelerom, pridáme bobkové listy a borievky, polejeme vínom a dáme na 2-3 dni do chladničky.
- Počas marínovania mäso aspoň 3x otočíme.
- Pred pečením mäso znovu otočíme, zakreme alobalom a pečieme asi 2 hodiny.
- Keď je mäso mäkké, do hrnca cez sitko zlejeme z neho všetkú zeleninu, šťavu a korenie a dáme ho ešte zapiecť.
- Zeleninu poriadne prepasírujeme cez sitko /do sucha/, do šťavy pridáme vývar, štipku šafránu a zahustíme solamylom. Môžeme ešte dochutiť soľou alebo vegetou. Uvaríme hustejšiu omáčku.
- Šafránu stačí naozaj len štipka.
- V osolenej vode varíme očistené, na polovičky nakrájané zemiaky asi 5 minút /aby boli polomäkké/. Potom ich zlejeme. Na panvicu dáme rozpustiť masť, zemiaky obalíme v hrubej krupici a vysmažíme.
- Na tanier naservírujeme plátok mäsa, zemiaky a polejeme omáčkou