Pečený čaj
Autor receptu: flymm
tento recept je prvý ktorý uverejňujem na Vareche. Je to podľa mňa recept ktorý môže zaujímavo spríjemniť obdobie Vianoc - nuž skúste...
30 minút príprava |
45 minút na 220 °C |
Postup
- Ovocie nakrájame na kúsky (jablká a hrušky nemusíme lupat, citróny a pomaranče krájame s kôrou). Vo väčšej miske zmiešame nakrájané ovocie a cukor, pridáme rum, citrón (nakrájaný na kúsky), škoricu a klinčeky. Všetko dôkladne premiešame a dáme do vyhriatej rúry v hlbšom plechu na cca 45 minut pri 220 stupňoch,.
- Pečte tak dlho, kým ovocie nepustí šťavu. Čas pečenia je len orientačný, pretože každý má inú rúru. Počas pečenia občas premiešajte. Po upečení, ešte horúce, dávame do pohárov, ktoré zaviečkujeme a otočíme na 5 minut hore dnom
- Podávame tak, že do hrnčeka dáme 1-3 lyžičky pečeného čaju a zalejeme horúcou vodou. Necháme vylúhovať, podľa chuti si môžeme prisladiť medom, a pijeme.. Vonia potom celý dom.