Pečený čaj

Autor receptu: flymm

tento recept je prvý ktorý uverejňujem na Vareche. Je to podľa mňa recept ktorý môže zaujímavo spríjemniť obdobie Vianoc - nuž skúste...

30 minút
príprava
45 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Ovocie nakrájame na kúsky (jablká a hrušky nemusíme lupat, citróny a pomaranče krájame s kôrou). Vo väčšej miske zmiešame nakrájané ovocie a cukor, pridáme rum, citrón (nakrájaný na kúsky), škoricu a klinčeky. Všetko dôkladne premiešame a dáme do vyhriatej rúry v hlbšom plechu na cca 45 minut pri 220 stupňoch,.
  2. Pečte tak dlho, kým ovocie nepustí šťavu. Čas pečenia je len orientačný, pretože každý má inú rúru. Počas pečenia občas premiešajte. Po upečení, ešte horúce, dávame do pohárov, ktoré zaviečkujeme a otočíme na 5 minut hore dnom
  3. Podávame tak, že do hrnčeka dáme 1-3 lyžičky pečeného čaju a zalejeme horúcou vodou. Necháme vylúhovať, podľa chuti si môžeme prisladiť medom, a pijeme.. Vonia potom celý dom.