Pečený bravčový bôčik

Pečený bravčový bôčik s uhorkovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Len zriedka sa objaví na našom stole tento druh mäsa, ale teraz v pečenom stave bol vynikajúci.

5
porcií
20 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčový bôčik som umyla, osušila kuchynským papierom. Do mäsa som urobila nožom mriežky z jednej strany
  2. aj z druhej strany do kože.
  3. Dala som ho na panvicu na rozpálenú masť a opiekla z oboch strán. Mäso som osolila, korenila, posypala rascou a paprikou, pridala som na veľké kusy nakrájanú cibuľu a cesnak aj so šupkou, podliala troškou vína a pod pokrievkou pomaly piekla pod pokrievkou na panvici. Počas pečenia som podlievala vývarom, ktorý sa mi práve varil na sporáku. Vždy len celkom malým množstvom.
  4. Mäso sa pieklo 70 minút. Na záver som ho znovu podliala vínom, odkryla a nechala opiecť.
  5. Aby bolo chrumkavejšie, nakrájala som ho na plátky vložila do výpeku a ešte 10 minút opekala.
  6. Pokiaľ sa mäso pieklo, pripravila som uhorkovú omáčku. Do rajnice som dala maslo s olejom, pridala som múku a opiekla na veľmi slabom plameni, aby zostala svetlá, podliala som ju mliekom a za stáleho miešania som bešamel dochutila soľou, cukrom a korením.
  7. Keď sa bešamel uvaril, pridala som smotanu a uhorky nakrájané na kocky a citrónovú šťavu.