Pečený bravčový bôčik
Pečený bravčový bôčik s uhorkovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Len zriedka sa objaví na našom stole tento druh mäsa, ale teraz v pečenom stave bol vynikajúci.
5 porcií |
20 minút príprava |
100 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčový bôčik som umyla, osušila kuchynským papierom. Do mäsa som urobila nožom mriežky z jednej strany
- aj z druhej strany do kože.
- Dala som ho na panvicu na rozpálenú masť a opiekla z oboch strán. Mäso som osolila, korenila, posypala rascou a paprikou, pridala som na veľké kusy nakrájanú cibuľu a cesnak aj so šupkou, podliala troškou vína a pod pokrievkou pomaly piekla pod pokrievkou na panvici. Počas pečenia som podlievala vývarom, ktorý sa mi práve varil na sporáku. Vždy len celkom malým množstvom.
- Mäso sa pieklo 70 minút. Na záver som ho znovu podliala vínom, odkryla a nechala opiecť.
- Aby bolo chrumkavejšie, nakrájala som ho na plátky vložila do výpeku a ešte 10 minút opekala.
- Pokiaľ sa mäso pieklo, pripravila som uhorkovú omáčku. Do rajnice som dala maslo s olejom, pridala som múku a opiekla na veľmi slabom plameni, aby zostala svetlá, podliala som ju mliekom a za stáleho miešania som bešamel dochutila soľou, cukrom a korením.
- Keď sa bešamel uvaril, pridala som smotanu a uhorky nakrájané na kocky a citrónovú šťavu.