Pečený bravčový bôčik a prívarok z kyslej kapusty

stefanm - fotkastefanm, 20. mája 2010
Pečený bravčový  bôčik a prívarok z kyslej kapusty
Foto: stefanm

Nemáte niekto,prosím Vás,kontakt na Dr.Bukovského?Rád by som mu poslal tento recept aby si obohatil svoju zbierku aj o toto tak "strašne nezdravé" ale tak Zobraziť celý popisNemáte niekto,prosím Vás,kontakt na Dr.Bukovského?Rád by som mu poslal tento recept aby si obohatil svoju zbierku aj o toto tak "strašne nezdravé" ale tak "strašne fajne" jedlo!!(Vopred sa ospravedlňujem ľuďom ktorí zo zdravotných dôvodov nemôžu konzumovať takéto jedlo).

10 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
750 g
2 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Bôčik opláchneme pod tečúcou studenou vodou.Ostrým nožom narežeme kožu do štvorcov,osolíme,okoreníme,posypeme rascou a prešpikujeme cesnakom.Dáme na pekáč alebo do remosky , podlejeme vodou a za občasného podlievania pečieme asi 1a1/2hod.Kapustu vytlačíme,premyjeme studenou vodou,prekrojíme a dáme variť.Po uvarení zahustíme zápražkou z masti,hladkéj múky a vody z kapusty.Krátko povaríme a podávame s kysnutou knedľou.

Diskusia k receptu

zdezda
:-))) na Bukovského ani nechcem mať kontakt už len kôli tomuto jedlu, "vepřo+knedlo+zeló", to je moje ...či s kyslou alebo hlávkovou kapustou /knedľu si teraz nedávam, bo delím.../:-)))
jezibabka1
ja som teraz v nedeľu robila pečené mäsko, ale s červenou kapustou a knedľu som nechala na mamkine ruky:)
zitar
Toto jedlo by som odjakživa nevymenila za žiadny rezeň, ani jemu nič podobné ( ježibabka1 prepáč, Ty si rezňová však). Škoda len, že sa už musím krotiť, nemôžem si dovoliť toľko, koľko by sa do mňa zmestilo. Keď to jem, vždy mi chýba raz kapusta, raz mäso, potom knedľa a tak obedu nie je konca-kraja.
velgy
A najlepší je výpek z mäska (ja dávam pri pečení mäsa aj veľa cibule). Teplý na knedlíček a studený na chlebíček a k tomu kyslá uhorka, mňaaaaaaaaaaaaaaaaam
jezibabka1
@zitar toto je druhé mňam jedlo u mňa a keď pečiem len bôčik, tak mi stačí k nemu len kyslá uhorka a chlieb:)))
jezibabka1
@velgy aj ja dávam kopu cibule a cesnaku na pekáč a presne kvôli :"výpek z mäska studený na chlebíček a k tomu uhorka:)))) a najlepšie to chutí rovno z pekáča, ojojooooj!!!! a potom soda bikarbona:))))
1x janula
sovka62
Veru, veru, tento český trojboj zvládajú aj Slováci. Tuším to bude náš nedeľný obed. Z bôčika si u mäsiara pýtam vždy tú vrchnú časť, kde bola odrezaná lopatka. Mäsiari sa spočiatku čudovali (a radovali), táto časť sa zvyčajne minie, až keď už iný bôčik nie je. Ale viem, čo robím. Je tam síce viac kostí, ale mäsko je tuším najchutnejšie z celej svine. A zápražku do kyslej kapusty robím cibuľovú a pridám aj červenú papriku. Mama takejto kapuste hovorila moravská a nám veľmi chutí.
používateľ nemá avatar
dry
dry
Skúste upiecť bravčové pliecko v celku. Bude menej mastné, ale mäso zostane šťavnaté. Bôčik pečiem posekaný na kúsky ako výpečky, alebo podľa receptu moravský vrabec. Vcelku pečený bôčik konzumujeme viacmenej za studena, alebo z neho robím lyžicovú paštétu.
zdezda
dry, prosím, pridaj recept na tú lyžicovú paštétu z bôčika, dík vopred :-)))
sracz
Prudko jedlé, aj v nekontrolovateľnom množstve, teda "kto keľo ľubi a biruje"! Dobre šmaky šickym! V 1962 bola štvorica košickych šrácov (medzi nimi aj ja trubač) a štvorica prešovskych parobkov (6 fanfáristi a 2 bubeníci) vybraná na stretnutie s vtedajším prezidentom v tábore v Hradci nad Opavou; spali sme v jednom obrovskom stane. Varili nám vojaci v základnej službe; len tak mimochodom,vynikajúci kuchári a kamaráti zároveň; a keď aj na tento trojboj pochodovalo naše okteto, usmiatí a vzorne ostríhaní kuchtíci volali: "Pozor rútia sa vychodniarsky lační vlčiaci"! Nádherné spomienky! Ďakujem Ti bars šumne, Piťku_kamarát!
1majko110
Ono sa niekedy tomu vraví aj hamburger. Dve knedle, medzi to kapustu a potom mäso a jedlo hotové.
33970_1367517052 - profilový obrázok
mee
mee
tak som si tu bukovskeho stranku pozrel a je to hroza... www.akv.sk/index.php?option=com_frontpage&Item...


..ten idiot je presne to co je dnes z vyzivou zle...propaguje prate ten sposob stravovania vdaka ktoremu sa uz niekolko desatroci zdrav beznej populacie neustale zhorsuje... iba co sa na tom ale zarabaju vacsie prachy, tak sa to kadejako oblbuje a dotuju sa takito popularni pisalkovia aby prispievali svojo troskou..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia