Pečený bôčik s duseným kelom ako prílohou (fotorecept)
Autor receptu: marianne
Polovička dostal chuť na pečený bôčik. Prečo nie a poviem Vám, s tým kelom ,nemá chybu.Chutil nám hádam ešte viac ako s kapustou.Dcéra nemá rada od mala hlávkovu dusenú kapustu a dnes povedala,že tá kapusta je akási oveľa lepšia :-D
4 porcie |
60 minút príprava |
1 minút na 180-200 °C |
Postup
- Večer si pripravíme bôčik.Na spodok pekáča rozložíme kolieska cibule.Na to poukladáme bôčik.Osolíme a okoreníme ho,na každý kúsok pretlačíme cesnak,posypeme mletou červenou paprikou,na každý nastruhame štipku muškátoveho orieška a pridáme malé vetvičky rozmarínu a šalvie.Zakryjeme alobalom a šup na noc do chladničky.Ráno upečieme na 180-200 stupňov,hodinku.
- Ideme na kel.Nakrájame(postrúhame) na jemne pásiky.
- Na masti spenime cibuľu a orascujeme.
- Po dávkach pridávame pokrájaný kel osolíme,okoreníme čerstvo pomletým korením a udusime do mäkka.Pred koncom dusenia pridaáme cukor a ocot,ešte dosolíme a dokoreníme.Hotovo.
- Podávame buď s vareným zemiakom,knedlou,alebo aj s chlebom.
- ....