Pečený bôčik s duseným kelom ako prílohou (fotorecept)

Autor receptu: marianne

Polovička dostal chuť na pečený bôčik. Prečo nie a poviem Vám, s tým kelom ,nemá chybu.Chutil nám hádam ešte viac ako s kapustou.Dcéra nemá rada od mala hlávkovu dusenú kapustu a dnes povedala,že tá kapusta je akási oveľa lepšia :-D

4
porcie
60 minút
príprava
1 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Večer si pripravíme bôčik.Na spodok pekáča rozložíme kolieska cibule.Na to poukladáme bôčik.Osolíme a okoreníme ho,na každý kúsok pretlačíme cesnak,posypeme mletou červenou paprikou,na každý nastruhame štipku muškátoveho orieška a pridáme malé vetvičky rozmarínu a šalvie.Zakryjeme alobalom a šup na noc do chladničky.Ráno upečieme na 180-200 stupňov,hodinku.
  2. Ideme na kel.Nakrájame(postrúhame) na jemne pásiky.
  3. Na masti spenime cibuľu a orascujeme.
  4. Po dávkach pridávame pokrájaný kel osolíme,okoreníme čerstvo pomletým korením a udusime do mäkka.Pred koncom dusenia pridaáme cukor a ocot,ešte dosolíme a dokoreníme.Hotovo.
  5. Podávame buď s vareným zemiakom,knedlou,alebo aj s chlebom.
  6. ....