Pečený bítrút so sladkými zemiakmi (fotorecept)

Autor receptu: titinko

Milí moji, dnes to bude o prílohe = beetroot (cvikla), sladké zemiaky & mrkva. Škorica dáva tomu riadne grády! Túto prílohu prikladáme k pečenej rybke či mäsku, alebo chrúmame keď je chuť na niečo sladké a zároveň zdravé!

2
porcie
5 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Postup

  1. Nakrájame si očistenú mrkvu, sladké zemiaky a červenú cviklu.
  2. Prihodíme kokosový olej / alebo prelejte olivovým olejom, pridáme soľ, papirku, mletú rascu, škoricu a chilli. Zmes premiešame a pečieme na 200°C v čase 25 minút.
  3. Počas pečenia raz premiešame a to v 10. minúte. Ideálne je piecť spolu naraz s rybou či mäsom. V jednom pekáči, alebo o riadok nižšie. Chute a vône sa vedia krásne premiešať. Nakrájame si petržlenovú vňať.
  4. V poslednom bode zeleninu vytiahneme z rúry, ochutnáme, prípadne dopečieme. Premiešame s petržlenom a podávame.