Pečený bítrút so sladkými zemiakmi (fotorecept)
Autor receptu: titinko
Milí moji, dnes to bude o prílohe = beetroot (cvikla), sladké zemiaky & mrkva. Škorica
dáva tomu riadne grády! Túto
prílohu prikladáme k pečenej rybke či mäsku, alebo chrúmame keď je chuť na niečo
sladké a zároveň zdravé!
2 porcie |
5 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Nakrájame si očistenú mrkvu, sladké zemiaky a červenú cviklu.
- Prihodíme kokosový olej / alebo prelejte olivovým olejom, pridáme soľ, papirku, mletú rascu, škoricu a chilli. Zmes premiešame a pečieme na 200°C v čase 25 minút.
- Počas pečenia raz premiešame a to v 10. minúte. Ideálne je piecť spolu naraz s rybou či mäsom. V jednom pekáči, alebo o riadok nižšie. Chute a vône sa vedia krásne premiešať. Nakrájame si petržlenovú vňať.
- V poslednom bode zeleninu vytiahneme z rúry, ochutnáme, prípadne dopečieme. Premiešame s petržlenom a podávame.