Pečeňový krém so gelee a tymianom - eat smarter
Autor receptu: frezia
Velmi jemny pecenovy krem si mozu dovolit jest aj ti, ktori sa sa snazia zdravo stravovat a
nechcu pribrat. Pri jeho priprave sa pouzije minimalne mnozstvo tuku. Najvhodnejsie je
pouzit hydinovu pecen.
Jednou porciou pokryjete dennu potrebu vitaminu B2, B12. kyseliny pantotenovej, biotinu a
vitaminu A. Vsetky tieto vitaminy maju vplyv na regeneraciu nasej pokozky.
4 porcie |
60 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Ocistenu pecen oplachneme a osusime. Pokrajame na mensie kusky a zalejeme 100 ml jablkoveho dzusu. Nechame v chladnicke marinovat 1 -2 hodiny.
Medzitym si ocistime salotku, pokrajame ju na kocky, osupeme polovicu jablka, jadrovnik vyberieme a taktiez pokrajame na kocky.
Cerstvy tymian oplachneme, osusime a otrhame z neho listky.
Pecen precedime cez sitko a stavu zachytime.
Tretinu masla v panvici rozpalime a pecen zo vsetkych stran oprazime, asi 1 minutu a vyberieme.
Do vypeku pridame 2. tretinu masla, pridame pokrajanu salotku, jablko, polovicu tymianu a taktiez asi minutu poprazime. Pridame asi 2 lyzice dzusu, zachytenu stavu z pecene a vsetko asi 1 minutu povarime.
- Pridame pecen a a znova to minutu povarime, aby sa nam chute spojili.
Posolime, pokorenime cerstvo namletym korenim a pridame trocha tymianu.
- Zostatok masla roztopime. Pecen na jemno rozmixujeme, pripadne este prepasirujeme.
Pomaly pridavame roztopene maslo a miesame.
Nechame asi 10 minut mierne ochladit. Pridame studenu smotanu a este raz poriadne premiesame, pripadne dosolime a okorenime.
Masou naplnime vhodne pohare a urovname. Nechame to celkom vychladnut.
Platky zelatiny si nechame asi 10 minut vo vode napucat.
125 ml jablkoveho dzusu privedieme do varu a vypneme. Pridame tymianove listky, trocha posolime a pridame vyzmykanu zelatinu. Miesame, kym sa nam zelatina celkom nerozpusti a nezacne hustnut. Potom ju vylejeme na pecenovy krem a ozdobime este vetvickami tymianu. Nechame poriadne vychladnut.
- Podavala som to s cerstvo upecenym raznym chlebikom.