Pečeňový krém so gelee a tymianom - eat smarter

frezia - fotkafrezia, 13. februára 2014
Pečeňový krém so gelee a tymianom - eat smarter
Foto: frezia

Velmi jemny pecenovy krem si mozu dovolit jest aj ti, ktori sa sa snazia zdravo stravovat a nechcu pribrat. Pri jeho priprave sa pouzije Zobraziť celý popisVelmi jemny pecenovy krem si mozu dovolit jest aj ti, ktori sa sa snazia zdravo stravovat a nechcu pribrat. Pri jeho priprave sa pouzije minimalne mnozstvo tuku. Najvhodnejsie je pouzit hydinovu pecen. Jednou porciou pokryjete dennu potrebu vitaminu B2, B12. kyseliny pantotenovej, biotinu a vitaminu A. Vsetky tieto vitaminy maju vplyv na regeneraciu nasej pokozky.

4
porcie
60 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
100 ml
1 ks
1/2
60 g
125 ml
4 lyžice
2 plátky




Postup

  1. 1

    Ocistenu pecen oplachneme a osusime. Pokrajame na mensie kusky a zalejeme 100 ml jablkoveho dzusu. Nechame v chladnicke marinovat 1 -2 hodiny. Medzitym si ocistime salotku, pokrajame ju na kocky, osupeme polovicu jablka, jadrovnik vyberieme a taktiez pokrajame na kocky. Cerstvy tymian oplachneme, osusime a otrhame z neho listky. Pecen precedime cez sitko a stavu zachytime. Tretinu masla v panvici rozpalime a pecen zo vsetkych stran oprazime, asi 1 minutu a vyberieme. Do vypeku pridame 2. tretinu masla, pridame pokrajanu salotku, jablko, polovicu tymianu a taktiez asi minutu poprazime. Pridame asi 2 lyzice dzusu, zachytenu stavu z pecene a vsetko asi 1 minutu povarime.

    Pečeňový krém so gelee a tymianom - eat smarter - obrázok 1
  2. 2

    Pridame pecen a a znova to minutu povarime, aby sa nam chute spojili. Posolime, pokorenime cerstvo namletym korenim a pridame trocha tymianu.

    Pečeňový krém so gelee a tymianom - eat smarter - obrázok 2
  3. 3

    Zostatok masla roztopime. Pecen na jemno rozmixujeme, pripadne este prepasirujeme. Pomaly pridavame roztopene maslo a miesame. Nechame asi 10 minut mierne ochladit. Pridame studenu smotanu a este raz poriadne premiesame, pripadne dosolime a okorenime. Masou naplnime vhodne pohare a urovname. Nechame to celkom vychladnut. Platky zelatiny si nechame asi 10 minut vo vode napucat. 125 ml jablkoveho dzusu privedieme do varu a vypneme. Pridame tymianove listky, trocha posolime a pridame vyzmykanu zelatinu. Miesame, kym sa nam zelatina celkom nerozpusti a nezacne hustnut. Potom ju vylejeme na pecenovy krem a ozdobime este vetvickami tymianu. Nechame poriadne vychladnut.

    Pečeňový krém so gelee a tymianom - eat smarter - obrázok 3
  4. 4

    Podavala som to s cerstvo upecenym raznym chlebikom.

    Pečeňový krém so gelee a tymianom - eat smarter - obrázok 4

Diskusia k receptu

afataga
nadhera, vyzera to vyborne a podla surovin to asi aj tak bude chutit, len ja by som tu zelatinu nedala, lebo ju nemam rada, ani na kolacoch ani v kremoch
eviana
Tak toto vyzerá famózne a isto rovnako aj chutí... to jablkové želé k tomu musí skvelo ladiť, zjemňovať celkovú chuť... tlieskam, chválim 5*
kukulienka71
Dámy predomnou sa vyjadrili veľmi adekvátne,ani ja síce nemám rada želé,ale predstav si,že toto by som predsa ochutnala!Jablká sa veľmi hodia k pečeni,výborný recept!!!!!*****,KK ďakujem
jozka2
robim podobne pecen s lablkami,len nemixujem dobry napad a mozem len ptvdit,ze to musi byt velmi chutne,pecen s jablkami ma vynikajucu chut,pridla si velmi dobry recept.
frezia
@afataga , @eviana , @kukulienka71 , @jozka2 , velmi pekne vam dakujem za mile komentare. Ta zelatina chuti s tou pastetou vyborne, treba vyskusat, ta jablkova stava s tymianom ma velmi zaujimavu chut. Väcsinou sa pastety zalievaju roztopenym maslom, ja som zvolila tuto odlahcenu verziu.
mariamka
zelatina je zdraviu prospesna, to je vseobecne zname, tiez ju nejak nepreferujem v zakuskoch, ale zas v huspenine a aspikoch mi vobec nevadi, naopak,, najprv som myslela, ze to tam navrchu tuk stoji, ale takato novinka ze jablkove zele naslano, to musi ladit skvele! velmi originalne, 5*
pusta
krásny recept, precízne spracovaný, zrozumiteľný a veľmi chutný.
lahôdka, delikatessa.
*****
frezia
@mariamka , @pusta , @marianne , velmi pekne vam dakujem. Ja aj moj manzel mame zelatinu radi, preto casto robim zakusky so zelatinou, huspeninu a pod. Pecenovu pastetu robim casto, podla Varechacok, ale chcela som vyskusat nieco nove a lahke.
denyany
Škoda, že sa ten obrázok nedá zhmotniť a ochutnať obsah toho pohára! Pečeň s jablkami mám veľmi rada a toto by mi iste chutilo.:-)
babidka
Myslim , ze je to velmi dobra kombinacia a uz ma hned napadlo , ze to najblizsie budem podavat ako predjedlo k sviatocnemu obedu :-)
hyacinta
chutí fantasticky, budem ho casto robit, jednoduchá príprava a velmi lahodný krém, originálny recept s tým dzúsom a tymiánom :)
safran
@frezia tlieskam a teším sa tomuto receptu, len mám jeden problém: jablkový číry komerčne robený džús má skoro toľko cukru v sebe ako coca-cola, tomu by som sa chcela vyhnúť, tak špeciálne pre tento recept odšťavím jedno sladké jabĺčko, aj keď kombináciu mäsa a ovocia nepreferujem.
frezia
@safran , tesi ma, ze sa ti moj recept paci. S tym odstavenym jablkom je to dobry napad, nabuduce to urobim tiez tak.
frezia
@kukulienka , velmi ma tesi, ze si spokojna. Ano je velmi jemna, vhodna aj pre deti. Naservirovala si ju do krasnej misky. Zelam ti krasne sviatky.