Pečeňové paté vo farebnej mrkve

Vladimír Bodina
šéfkuchár a spolumajiteľ MOYA Grill Restaurant v Žiline, 15. mája 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Pečeňové paté vo farebnej mrkveFoto: Pravda - Ľuboš Pilc

Nech nikto nemávne rukou. Jedlá z vnútorností sú samostatnou kapitolou, čo dobre preverí zručnosť kuchára. Chce to totiž trpezlivosť i kreativitu, aby sa lacná surovina premenila na „mňamôčku“, hodnú zážitkovej gastronómie.

4
porcie
20 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Kačaciu pečeň nakrájame a dáme do panvice, v ktorej sme predtým na masle opražili nakrájanú cibuľu. Pražíme približne päť minút, pridáme koňak, dochutíme čerstvo namletým korením a soľou. Odstavíme, necháme vychladnúť a potom zmes dáme do mixéra.

  2. 2

    Potom pridáme smotanu a zmixujeme do jemnej zmesi. Do hotovej zamiešame zelené korenie a uložíme do chladničky.

  3. 3

    Farebnú mrkvu škrabkou narežeme na tenké plátky, ktoré blanšírujeme asi dve minúty v horúcej vode. Potom ich rýchlo ponoríme do studenej vody, aby si zachovali farbu. Plátky rozložíme na fóliu, navrstvíme zmes a stočíme do trubičky. V chladničke necháme stuhnúť a vychladiť.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 11 ľudí (4,6 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist