Pečené zemiaky
Pečené zemiaky s údeným oštiepkom a so slaninou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút na 180-200 °C |
Postup- Zemiaky poriadne umyjeme. Každý zemiak nakrojíme na tenké plátky tak, aby sme zemiak nerozkrojili. Na spodok rúry dáme plech
s vodou, aby sme zavlažili prostredie,
v ktorom budeme zemiaky piecť.
- Slaninu nakrájame na malé kocky a upražíme. Tuk,
ktorý zostal zo slaniny, zlejeme na
zemiaky v pekáči, poriadne ich ním ponatierame,
osolíme, okoreníme a dáme piecť na
50 minút pri 180 °C.
- Medzitým rozmixujeme polovicu tekvicových semienok a všetky bylinky s kyslou smotanou. Podľa potreby dosolíme, prípadne dochutíme s citrónovou šťavou.
- Zemiaky vyberieme a do medzier v nich
vložíme nadrvený alebo nakrájaný údený
oštiepok. Na každý dáme kúsok masla, znova
trocha osolíme. Dáme ešte zapiecť na
10 minút pri 200 °C.
- Servírujeme s bylinkovou smotanou, posypeme slaninkou, zvyškom tekvicových semienok a dochutíme čerstvo namletým korením.
|