Pečené zemiaky s rukolou a sójové plátky so sezamovým olejom (fotorecept)

Autor receptu: majho

4
porcie

Postup

  1. V jeden a pol litri vody zmiešanej s pol litra zeleninovým vývarom si pripravíme sójové plátky. Dáme zovrieť vodu, zmiešame s vývarom, posolíme polejeme cca 1PL sójovej omáčky a nahádžeme sójové plátky. Necháme zovrieť a asi 20 min varíme na miernom ohni odkryté. Ja si vždy pripravujem sóju deň vopred v studenej vode, ale teraz som nejak pozabudol. No každý má svoj spôsob. Plátky po uvarení vytiahneme a necháme uschnúť na doske.
  2. Ošúpeme zemiaky a pokrájame na pekáč. Medzitým dáme zohriať trúbu (ja 180 stupňov). Osolíme, okoreníme, polejeme olivovým olejom a zalejeme trochou vody. Dáme piecť. Ja dávam na cca 40 min a potom zvýšim na 220 stupňov. Ešte na takých 15 - 20 min. Každému ako trúba pečie. Vytiahneme zemiaky, zavrieme trúbu, posypeme umytou, mierne pokrájanou rukolou a pridáme narezaný cesnak v šupke. Dáme do vypnutej trúby.
  3. Plochu panvicu polejeme olivovým olejom, necháme zohriať, polejeme trochou sezamového oleja, nedávajte veľa je to potom horké. Normálne na prírodno z obidvoch strán opečieme plátky, panvicu prikryjeme. Kontrolujte olej dosť pijú.
  4. Je to ľahké a chutné, ja som ho podával s uhorkovým šalátom. Dobrú chuť :)