Pečené zemiaky s bylinkami a avokádovou nátierkou

jannynda - bez fotkyjannynda, 13. marca 2013

Veľmi chutné, chuťovo výrazné, aromatické, zasýti, pomazánka dodá zemiakom jemnosť, vláčnosť a lahodnosť :-) vhodné ako obed alebo večera

3
porcie
7 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

10 ks
1
1
3 strúčiky
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti trochu




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme ( ak sa dá môžme nechať so šupkou) nakrájame na mesiačiky- polkruhovité trojuhólniky so zaoblenou časťou. Predhrejeme si rúru, zemiaky dáme na pekáč polejeme olivovím olejom, pridáme bylinky, soľ. Cibulu nakrájame na kolieska a pridáme ju, cesnak rozpučíme alebo nakrájame a pridáme ku zemiakom, všetko spolu rukami premiešame ( potom si ich umyjeme :-D). Dáme piecť do rúry. Pečieme pri 170°C cca pol hoďku.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme perfektnú avokádovú pomazánku- Avokádo zbavíme šupky, nakrájame pridáme jeden polmesiačik cesnaku, trochu morskej soli, a trochu masla asi jednu lyžicu, všetko spolu vidličkou rozpučíme a dobre premiešame.( tento avokádovi recept je vhodný na jednu - 2 porcie, ak vás je viac, na každého člena odporúčam dalšie avokádo, ja sama zjem jedno :-D :-D)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia