Pečené zemiaky pre @sovku a ...
Autor receptu: frezia68
Tieto zemiaky boli vykopané v sobotu a v nedeľu sme si pochutnávali s návštevou.Poznajú moje zaľúbenie v malých zemiakoch,preto každý maličký prihodili.A po včerajšej hostinke dobre padol tento odľahčený obed.Vôbec som ho nemienila dať na Varechu,je taký obyčajný.Ale na tanieri vypadali tak pekne a boli také chutné,drobné,pečené,že pozývam všetkých k nám na virtuálny obed za sparringpartnerov a ako prvú @sovku,lebo viem,ako ich obľubuje.Ale každý je vítaný,ochutnajte :-)))
2 porcie |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Drobné zemiaky som uvarila vo vode s rascou asi 10 minút,aby mi pri čistení niečo z nich ostalo.
- Po vychladnutí som očistila od šupiek,dala na keramickú panvicu opiecť na troch masti(ale len trocha),posolila.
- Na masle som upražila cibuľu do zlata,petržlenovú vňať som nakrájala na drobno a pridala na opečené,hotové zemiaky.Na tanieri som trocha poliala maslom,ozdobila cibuľou a výsledok by som dnes nemenila ani za obľúbený rezeň.Stačilo mlieko,hoci som uvažovala o kvasenej kapuste,ale každý si dá to,na čo má chuť. Kto sa pridá?