Pečené zemiaky pre @sovku a ...

Autor receptu: frezia68

Tieto zemiaky boli vykopané v sobotu a v nedeľu sme si pochutnávali s návštevou.Poznajú moje zaľúbenie v malých zemiakoch,preto každý maličký prihodili.A po včerajšej hostinke dobre padol tento odľahčený obed.Vôbec som ho nemienila dať na Varechu,je taký obyčajný.Ale na tanieri vypadali tak pekne a boli také chutné,drobné,pečené,že pozývam všetkých k nám na virtuálny obed za sparringpartnerov a ako prvú @sovku,lebo viem,ako ich obľubuje.Ale každý je vítaný,ochutnajte :-)))

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Drobné zemiaky som uvarila vo vode s rascou asi 10 minút,aby mi pri čistení niečo z nich ostalo.
  2. Po vychladnutí som očistila od šupiek,dala na keramickú panvicu opiecť na troch masti(ale len trocha),posolila.
  3. Na masle som upražila cibuľu do zlata,petržlenovú vňať som nakrájala na drobno a pridala na opečené,hotové zemiaky.Na tanieri som trocha poliala maslom,ozdobila cibuľou a výsledok by som dnes nemenila ani za obľúbený rezeň.Stačilo mlieko,hoci som uvažovala o kvasenej kapuste,ale každý si dá to,na čo má chuť. Kto sa pridá?