Pečené zemiakové pirohy s kyslou kapustou a údeným mäsom

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 17. februára 2015

Časť z nich som piekla na panvici, časť nasucho v rúre. Hádajte, ktoré mi chutili viac?

25
porcií
35 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks menšie
90 g
2 PL
Plnka:
70 g varené
3 PL
1/2 ks menšia
1 ks na potretie
1 ks




Postup

  1. 1

    Očistené a pokrájané zemiaky som uvarila v osolenej vode. Zliala a popučila som ich. K vychladnutým som prisypala múku a pridala 2 PL smotany, vypracovala cesto, vyvaľkala na 2-3 mm a vykrajovala kolieska. Medzitým som si priebežne pripravovala aj plnku. Varené údené mäso som pomlela, primiešala k nemu pokrájanú kyslú kapustu a nadrobno pokrájanú a na troche masti popraženú cibuľku. Plnku som ukladala na kolieska lyžičkou, preložila a spojila. Tie, ktoré som išla piecť v rúre, som ešte potrela žĺtkom s trochou smotany. Piekli sa na 180°C 25 minút. Ostatné som vysmažila na panvici v masti s olejom do chrumkava. Ako prílohu sme mali zvyšok kyslej krémovej smotany. Príjemne doplnila výbornú chuť pečených pirohov.

    Pečené zemiakové pirohy s kyslou kapustou a údeným mäsom - obrázok 1
  2. 2

    Tieto pirohy chutia skvelo teplé aj studené. Odpoveď na moju otázku z úvodu a podrobnejšie o príprave pirohov nájdete na mojom blogu www.cookulienka.blogspot.ch

    Pečené zemiakové pirohy s kyslou kapustou a údeným mäsom - obrázok 2

Diskusia k receptu

alena45
aj keď profesionál by nesúhlasil, takto nejako vypadá fotka, ktorá Vás nakopne urobiť si tie pirohy hneď. Ale ja som odolná, napriek tomu ukladám na iné časy.
bembo
Už obrázok napovedá že to musí byť maškrta.Ukladám a určite aj vyskúšam.
kukulienka71
Dievčatá potešili ste ma, ďakujem:-) jasné, že mi chutili viac smažené, aj teraz nastudeno sú vynikajúce.
1x soncya
mariamka
pekne slovenske, otazka, myslim, len recnicka :) este taka technicka zalezitost, mne pirohy skor pridu varene, toto budu asi pirôžky
elalea
.....@kuku.... tak toto hocikedy a hocikolko...;-)...ak ma niekto rekord v mnozstve zjedenia tychto pirohov,nech ma vyzve na suboj!!!!urcite ho porazim;-))))))
kukulienka71
@mariamka , boli to pirôžky, len také jednohubky:-) @elixir , práve rozmýšľam nad karfiolovo-brokolicovou plnkou, aj huby s cibuľkou by bodli a mrkva s kalerábom a hráškom sa mi tiež pozdáva;-) @elalea , :-))) vďaka vám všetkým
kecemis
Myslim, ze by mi to bolo uplne jedno, ci rura alebo olej, teda aspon na zaciatok, kym nezazeniem prvotnu nedockavost okostovat.
motyka
Musím to skúsiť najbližšie urobiť. Také pirohy musia byť výborné aj pečené aj vyprážané. Tá smotana ešte zjemní a "doladí". Škoda, že zajtra je Krivá streda. Asi v sobotu budú na obed. Takéto jedlá milujeme. Ďakujem za recept.
používateľ nemá avatar
123
123
prekrásne... pirohy, pirôžky môžem v rôznych kombináciách - ale nie na sladko...
terinka55
Všetko už bolo povedané predo mnou. Musia chutiť vynikajúco.
boxik
Bezvadný recept, veľmi sa mi páči a bude sa čoskoro pripravovať.
jerica
so zemiakovym cestom som neskúšala, ale na slano s kysnutým cestom plnené kyslou kapustou nemalo chybu, so zemiakového cesta musia byť ešte lepšie, určite si ma inšpirovala, krásne, hlavne prudko jediteľné ako vždy od teba @kukulienka71 dobré nakopnutie, lebo určite nie som sama, že čo dnes navariť, z tvojich receptov je ponuka na každý deň.
1x sracz
medovnicek
u nás sa pirohy veľmi nerobili - myslím na tento spôsob, ale ja mám takéto jedlá rada, takže si ukladám recept na vyskúšanie:)
medovnicek
u nás sa pirohy veľmi nerobili - myslím na tento spôsob, ale ja mám takéto jedlá rada, takže si ukladám recept na vyskúšanie:)
havino
už som sa s nimi zoznámila, musím aj tu pochváliť, plnku či už s údeným, ked mám, alebo slaninou s kapustou dávam do kapustníkov kysnutých, pečiem ich raz do mesiaca, ked je kyslá kapusta v súdku, starší ich má tak rád, ale tieto lákajú mňa a veľmi a jeden by som aj taký, aj taký zjedla určite, budem ich robiť, ako sa bude čo najskôr dať
1x sracz
bojar
podaj mi preckovku - tečú mi sliny
bojar
už dlho pátram po takejto dobrote. Moja česká pani robí plněné knedliky masom, má ich úžasné, ale toto je niečo MŇAM, MŇAM
1x sracz
safran
pirohy na všetky druhy :-) od úplne najjednoduchších varených až po španielske empanadas, pekne sa Ti podarili pripraviť aj nafotiť, chutné sú na 100%
1x sracz
babkamt
to musí byť dobréééé, uložené do kk na vyskúšanie.
salinka
Tu nie je čo rozvíjať, perfektné jedlo a úvodná fotka presvedčí aj váhavcov:-)
muskam
Mám doma kupované zemiakové cesto. Dalo by sa aj z toho urobiť len tak že pridám kyslú smotanu?
kukulienka71
@Muskam (20.11.2017 08:43)

ahoj, podľa toho, akej je konzistencie. Pridala by som ju, ak je cesto tuhšie, na zjemnenie, (spojenie-zlepenie, ak sú pri príprave suchšie zemiaky a cesto sa nechce spojiť.) Kupované, ak je tvárne a mäkké, tam by som smotanu nedala, lebo bude lepkavé. Ale môžeš kupované aj nadstaviť, t.j. pridať smotanu a následne aj trochu múky, ak by sa moc lepilo. Dúfam, že som pomohla:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia