Pečené údené koleno s kyslou kapustou a zemiakmi

Autor receptu: ivo

tento recept vznikol keď som navaril kyslú polievku s údeným kolenom. Koleno bolo veľké a tak som ho chcel celé zužitkovať.

20 minút
príprava

Postup

  1. Umyté údené koleno dáme variť do vody, pridáme 3 bôbkové listy, 1 cibuľu, celé čierne korenie, celé nové korenie, 4 – 5 strúčikov cesnaku. Po uvarení koleno vyberieme necháme vychladnúť, tak aby sme ho mohli naporcovať ale neujedať ... :)
  2. Pripravíme si pác z 200 ml piva, grilovacieho korenia, papriky, rasce, korenia a 2-3 strúčikov pretlačeného cesnaku, kto má rád cesnak tak nešetrí.

    Do takto pripraveného pácu dáme naporcované kusy kolena a necháme postáť pár hodín.
  3. Zemiaky v šupke dáme uvariť do osolenej vody pred dovarením pridáme šťavu z kyslej kapusty, keď sú zemiaky hotové prekrojíme ich na polovice, ktoré poprášime sladkou paprikou a mletou rascou.
  4. Na plech dáme olej kyslú kapusu a podlejeme zvyškom piva a pácu, poukladáme naporcované koleno a okolo poukladáme uvarené zemiaky. Všetko spolu dáme zapiecť do vyhriatej rúry.

    Samozrjme, že z vody uvareného kolena urobíme dobrú fazuľovú alebo šošovicová kyslú polievku.
  5. Čas na varenie a pečenie je rôzny záleží od veľkosti kolena a doby pácovania.