Pečené údené koleno s kyslou kapustou a zemiakmi
Autor receptu: ivo
tento recept vznikol keď som navaril kyslú polievku s údeným kolenom. Koleno bolo veľké a
tak som ho chcel celé zužitkovať.
Postup
- Umyté údené koleno dáme variť do vody, pridáme 3 bôbkové listy, 1 cibuľu, celé čierne korenie, celé nové korenie, 4 – 5 strúčikov cesnaku. Po uvarení koleno vyberieme necháme vychladnúť, tak aby sme ho mohli naporcovať ale neujedať ... :)
- Pripravíme si pác z 200 ml piva, grilovacieho korenia, papriky, rasce, korenia a 2-3 strúčikov pretlačeného cesnaku, kto má rád cesnak tak nešetrí.
Do takto pripraveného pácu dáme naporcované kusy kolena a necháme postáť pár hodín. - Zemiaky v šupke dáme uvariť do osolenej vody pred dovarením pridáme šťavu z kyslej kapusty, keď sú zemiaky hotové prekrojíme ich na polovice, ktoré poprášime sladkou paprikou a mletou rascou.
- Na plech dáme olej kyslú kapusu a podlejeme zvyškom piva a pácu, poukladáme naporcované koleno a okolo poukladáme uvarené zemiaky.
Všetko spolu dáme zapiecť do vyhriatej rúry.
Samozrjme, že z vody uvareného kolena urobíme dobrú fazuľovú alebo šošovicová kyslú polievku.
- Čas na varenie a pečenie je rôzny záleží od veľkosti kolena a doby pácovania.