Pečené údené koleno s kyslou kapustou a zemiakmi

ivo - fotkaivo, 27. júna 2013

tento recept vznikol keď som navaril kyslú polievku s údeným kolenom. Koleno bolo veľké a tak som ho chcel celé zužitkovať.

20 minút
príprava

Suroviny

1 ks
2 kg
0,5 l
1 kg
3 ks
1 ks
1 ks
6 ks
3 ks
100 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Umyté údené koleno dáme variť do vody, pridáme 3 bôbkové listy, 1 cibuľu, celé čierne korenie, celé nové korenie, 4 – 5 strúčikov cesnaku. Po uvarení koleno vyberieme necháme vychladnúť, tak aby sme ho mohli naporcovať ale neujedať ... :)

  2. 2

    Pripravíme si pác z 200 ml piva, grilovacieho korenia, papriky, rasce, korenia a 2-3 strúčikov pretlačeného cesnaku, kto má rád cesnak tak nešetrí.

    Do takto pripraveného pácu dáme naporcované kusy kolena a necháme postáť pár hodín.

  3. 3

    Zemiaky v šupke dáme uvariť do osolenej vody pred dovarením pridáme šťavu z kyslej kapusty, keď sú zemiaky hotové prekrojíme ich na polovice, ktoré poprášime sladkou paprikou a mletou rascou.

  4. 4

    Na plech dáme olej kyslú kapusu a podlejeme zvyškom piva a pácu, poukladáme naporcované koleno a okolo poukladáme uvarené zemiaky. Všetko spolu dáme zapiecť do vyhriatej rúry.

    Samozrjme, že z vody uvareného kolena urobíme dobrú fazuľovú alebo šošovicová kyslú polievku.

  5. 5

    Čas na varenie a pečenie je rôzny záleží od veľkosti kolena a doby pácovania.

Diskusia k receptu

mijaita
Ano, zadne Velikonoce a podzim se bez tehle dobroty neobejdou. Cerne pivo a 2kg zeli :-) Vyborne!


ubka
pripájam sa k pochvale, aj nám také jedlá chutia ..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia