Tortilové čipsy

Pečené tortilové čipsy s avokádovo-mätovým mascarpone

Autor receptu: redakcia

15 minút
príprava
15 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Tortily nakrájame na 8 trojuholníkov a poukladáme na papier na pečenie. Olej zmiešame s precedenou citrónovou šťavou a dáme do rozprašovača. Soľ, rascu a čili premiešame. Tortily postriekame citrónovým olejom a posypeme pripravenou zmesou korenín. Otočíme a opakujeme aj na druhej strane tortíl.
  2. Tortily pečieme v rúre vopred predhriatej na 175 °C zhruba 7 minút z jednej strany a 8 minút z druhej strany. Čas pečenia sa môže líšiť, keďže každá rúra pečie inak. Tortily sledujeme, aby sa nespálili.
  3. Zrelé avokádo očistíme, posypeme postrúhanou limetkovou kôrou a pokvapkáme limetkovou šťavou. Avokádo dôkladne popučíme vidličkou, dochutíme soľou a posekanou mätou a pridáme mascarpone. Všetko dobre premiešame a podávame vychladené ako dip k tortilám.