Tortilové čipsy
Pečené tortilové čipsy s avokádovo-mätovým mascarpone
Autor receptu: redakcia
15 minút príprava |
15 minút na 175 °C |
Postup- Tortily nakrájame na 8 trojuholníkov a poukladáme na papier na
pečenie. Olej zmiešame s precedenou citrónovou šťavou a dáme
do rozprašovača. Soľ, rascu a čili premiešame. Tortily postriekame
citrónovým olejom a posypeme pripravenou zmesou korenín. Otočíme a opakujeme aj na druhej strane tortíl.
- Tortily pečieme v rúre vopred predhriatej na 175 °C zhruba 7 minút
z jednej strany a 8 minút z druhej strany. Čas pečenia sa môže líšiť,
keďže každá rúra pečie inak. Tortily sledujeme, aby sa nespálili.
- Zrelé avokádo očistíme, posypeme postrúhanou limetkovou kôrou
a pokvapkáme limetkovou šťavou. Avokádo dôkladne popučíme vidličkou, dochutíme soľou a posekanou mätou a pridáme mascarpone. Všetko dobre premiešame a podávame vychladené ako dip k tortilám.
|