Pečené rezne z bravčového karé v mlieku (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Už som piekla bravčové mäso v celku v mlieku, bolo výborné, teraz som týmto spôsobom spravila rezne, sú úžasne šťavnaté, ochutené výpekom s cibuľkou a cesnakom, s chrumkavým obalom, jednoduché a veľmi chutné.

4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bravčové karé bez kosti som umyla, osušila papierovou utierkou, pokrájala na rezne, ktoré som naklepala a narezala po obvode, aby sa pri pečení nekrútili,...
  2. ..z oboch strán som rezne osolila, okorenila a nechala som ich asi 1 hodinu odpočinúť, aby sa ochutili aj vo vnútri.
  3. Zatiaľ som pokrájala cibuľu na jemno a cesnak na plátky.
  4. Rezne som obalila v múke,...
  5. ...opražila som ich v rozohriatom oleji z jednej...
  6. ...i druhej strany pekne do červena a...
  7. ..vložila som ich do pekáčika.
  8. Vo výpeku som orestovala cibuľu pokrájanú na jemno,
  9. ....pridala som cesnak pokrájaný na plátky, nechala som ho len krátko rozvoňať...
  10. ...všetko aj s výpekom som rozprestrela na opečené rezne.
  11. Zaliala som celé horúcim mliekom a vložila neprikryté do trúby vyhriatej na 180 stupňov C.
  12. Piekla som pri tejto teplote 50 minút.
  13. Rezne som podávala horúce, ako prílohu som zvolila dusenú ryžu, ktorú som podliala chutným výpekom, výborne sa hodí k tomu čerstvý uhorkový, paradajkový alebo miešaný šalát.
  14. Pohľad zblízka: Rezne majú na povrchu nadýchanú chrumkavú zlato - hnedú kôrčičku s cibuľkou a cesnakom, ktoré rezne ochutili aj vo vnútri počas pečenia v trúbe a mäsíčko nasiaklo mliekom, ktoré sa vstrebalo a zjemnilo rezne vo vnútri, sú úžasne šťavnaté a mäkkučké - odporúčam vrelo vyskúšať pečenie rezňov v mlieku miesto klasického vyprážania, pridávam tento recept ako výborný tip rezňov na nedeľu ako jednoduché, pohodlné a chutné varenie