Pečené rezne z bravčového karé v mlieku (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Už som piekla bravčové mäso v celku v mlieku, bolo výborné, teraz som týmto spôsobom
spravila rezne, sú úžasne šťavnaté, ochutené výpekom s cibuľkou a cesnakom, s
chrumkavým obalom, jednoduché a veľmi chutné.
4 porcie |
20 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Bravčové karé bez kosti som umyla, osušila papierovou utierkou, pokrájala na rezne, ktoré som naklepala a narezala po obvode, aby sa pri pečení nekrútili,...
- ..z oboch strán som rezne osolila, okorenila a nechala som ich asi 1 hodinu odpočinúť, aby sa ochutili aj vo vnútri.
- Zatiaľ som pokrájala cibuľu na jemno a cesnak na plátky.
- Rezne som obalila v múke,...
- ...opražila som ich v rozohriatom oleji z jednej...
- ...i druhej strany pekne do červena a...
- ..vložila som ich do pekáčika.
- Vo výpeku som orestovala cibuľu pokrájanú na jemno,
- ....pridala som cesnak pokrájaný na plátky, nechala som ho len krátko rozvoňať...
- ...všetko aj s výpekom som rozprestrela na opečené rezne.
- Zaliala som celé horúcim mliekom a vložila neprikryté do trúby vyhriatej na 180 stupňov C.
- Piekla som pri tejto teplote 50 minút.
- Rezne som podávala horúce, ako prílohu som zvolila dusenú ryžu, ktorú som podliala chutným výpekom, výborne sa hodí k tomu čerstvý uhorkový, paradajkový alebo miešaný šalát.
- Pohľad zblízka: Rezne majú na povrchu nadýchanú chrumkavú zlato - hnedú kôrčičku s cibuľkou a cesnakom, ktoré rezne ochutili aj vo vnútri počas pečenia v trúbe a mäsíčko nasiaklo mliekom, ktoré sa vstrebalo a zjemnilo rezne vo vnútri, sú úžasne šťavnaté a mäkkučké - odporúčam vrelo vyskúšať pečenie rezňov v mlieku miesto klasického vyprážania, pridávam tento recept ako výborný tip rezňov na nedeľu ako jednoduché, pohodlné a chutné varenie