Pečené rebrá
Pečené rebrá

Pečené rebrá s arašidovou tarhoňou

Martin Labanc
majiteľ a šéfkuchár Poľnej kuchyne, 12. septembra 2017
Pečené rebrá s arašidovou tarhoňou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
120 minút
na 180 °C

Suroviny

2 kg vysoké
 hrsť nesolené
1 ks
1 v sladkokyslom náleve
 (alebo petržlenová)
1 bal.




Postup

  1. 1

    Bravčové rebrá osolíme, okoreníme a pečieme na pekáči v rúre pri 180 °C približne dve hodiny. Počas pečenia rebrá polievame výpekom.

  2. 2

    Tarhoňu uvaríme podľa návodu na obale. Na oleji orestujeme pokrájanú červenú papriku a arašidy. Ochutíme soľou, prípadne korením.

  3. 3

    Upečené rebrá preliate výpekom podávame s uvarenou tarhoňou ozdobenou orestovanou paprikou s arašidami. Dozdobíme koriandrovou alebo petržlenovou vňaťou a podávame s cibuľkou v sladkokyslom náleve.

Diskusia k receptu

haji
Varíme pre školákov, děvčata! Být školákem, beru s sebou na hodinu keramiky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia