Pečené rebrá fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 13. februára 2011
Pečené rebrá (fotorecept)
Foto: tatranka

Spomínala som dcérke,že by som urobila rebrá ,tak ako na grile.Ona mala doma z diviaka tak som ich dostala od dcérky. Bravčové alebo Zobraziť celý popisSpomínala som dcérke,že by som urobila rebrá ,tak ako na grile.Ona mala doma z diviaka tak som ich dostala od dcérky. Bravčové alebo rebrá z diviaka máme veľmi radi.Rozhodla som sa ich urobiť na spôsob letných opekačiek.Zapiekla som ich v rúre,lepšie povedané vypiekla.Výsledok ohromný.

4
porcie
35 minút
príprava
120 minút
na 220 °C

Suroviny

1000 g ,alebo zverinové,
1,lyžica
1 lyžica sušená
1,5 dcl
2 lyžičky
1 lyžica
balíček
2lyžice tmavá
2lyžice
2 ks zavárané
2 lyžice sladký
pol lyžice
4 strúčiky čerstvý
1 lyžička prášok




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme . Do oleja vmiešame všetky koreniny,ktoré som uviedla.Cesnak postrúhame.

    Pečené rebrá (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Touto marinádou mäso dobre ponatierame.

    Pečené rebrá (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzi rebrami mäso prerežem,aby sa mi lepšie prepekalo.Tiež,aby nabralo pochutiny z marinády.

    Pečené rebrá (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď je mäso dobre ochutené,zabalím ho do potravinárskej fólie.

    Pečené rebrá (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ochutené a zabalené rebrá,uložím pred spracovaním aspoň deň dva do chladu.Naberú ohromnú chuť.Mäsko je pri spracovaní jemné.

    Pečené rebrá (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po schladení mäso vyberiem a dám ho opiecť,aby sa zatiahlo.Podlejem trochu vodou a nechám dusiť.

    Pečené rebrá (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Keď je už mäsko mäkké natriem ho zvyšnou marinádou a medom a dám ho zapiecť.

    Pečené rebrá (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Keď nadobudne peknú hnedú farbu a kosti sa dajú vytiahnuť,mäsko je hotové.

    Pečené rebrá (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Dnes som ho podávala s grilovanou zeleninou a opekanými zemiakmi.Bolo to veľmi chutné.

    Pečené rebrá (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

evanaaa
Tatranka, krásne upečené, musím spraviť čo najskôr, kým mi chuť neprejde ( ale asi nie ). A tú zeleninu si ako grilovala, akú si tam dala ? Ja som si kúpila aj zmes na gril. zeleniny, že si spravím len tak bez ničoho, ale k tomuto by bola dobrá.
tatranka
Mala som baklažán,huby,pór,mrkvu.Všetko som nakrájala na dobno a opiekla na grilovacej panvici.@evanaaa ,vždy to tak na rýchlo robievam k mäsku.Je to vlastne pochúťka.nalejem trochu olivového oleja amôžeš použiť aj grilovaciu zmes.
frezia68
Mäsko z diviny nezoženiem...krásne sa Ti vydarili :-))) ale robím podobne bravčové,len to marinovanie vo fólii nepoznám.
sjuz
tiež občas šupnem mäsko do sáčku marinovať, hlavne, keď už mám málo miesta v chladničke na nádobu:), tatranka, rebierka vyzerajú mňamkovo:)!
vladkaku
Mňam, toto som jedla u jedného kamoša na chalupe, ale recept som nemala.Ha, a úúž ho mám! Teším - teším :))
remcula
Ajajjáááááááj, vždyť jsem po obědě a mám hlad!!! :-((
klaura
Keď robím rebierka mojim dvom chlapom (myslím tým pravdaže syna a muža ... :))) ) nikdy to nejem ... ale takto pripravené by som si dala aj ja ... ukladám, urobím ...
enerrgizer
ako je možné, že niečo také perfektné som si všimol až teraz?...super
7145_1291368619 - profilový obrázok
fik
fik
toto je super recept ukladám si ho do mojej k.k. Už sa teším na úžasnú mňamku.
evas13
Dobré by bolo takéto rebierko, musím chvíľu počkať, mňam.
tatranka
@athos1 ver mi,že aj my sme prsty olizovali.Źiadna hanba.Rebrá treba dobre poobhriyzovať.A ako sa len oblizovala synová psinka...)))
tatranka
@tunde1977 som veľmi rada,že vám rebra-recept takto navrhnutý,chutil.Aj my máme veľmi radi upečené rebrá.
miko123
Vyzera to fakt dobre, len mam vzdy problem ( a je to skoro pri kazdom druhom recepte) s prisadamy ako ... marináda na steak, čili nátierka, a podobne. Co to je? kde to reastie? ma to styri nohy? :)

tatranka
@miko123 čili nátierku predávajú v malých flaštičkách.Dostaneš ju všade kde sú potraviny.Podľa mňa sú to pomleté čili papričky a miešané s nejakým olejom.Kupujem to pravidelne.No môžeš si aj sám spraviť nejakú štiplavú pochutinu a tým to potrieť.
monimonchi
Kulinarsky zazitok! Robila som rebierka uz na 3 sposoby a tento vyhral na plnej ciare!!! Dakujem za recept. Odporucam vyskusat.
PS: aj bez cili je uzasny...
tatranka
@major9777 želám ti dobrú mušku,aby si toho diviačika strelil a urobil si takúto dobrotu.My pečené rebrá s kusom chutného mäsa milujeme.
relo84
ešte som len došiel po to chladenie v chladničke ale už sa teším :))) vyzerá to výborne
tatranka
@relo 84 Neviem čím to je ale nech ich urobím akékoľvek množstvo,myslím primerane vždy je málo.Určite si pochutíš.Napíš,ako si to zvládol a či si bol spokojný.Teším sa.
tatranka
@rennatte ani nevieš,ako by som si na nich pochutnala.Naozaj sa ti vydarili.Je dobre,že si mi pridala fotografiu.Ja to neviem pridávať ku komentáriku.Možno sa to tiež niekedy naučím.
milinko
Mala som v mrazáku jahňacie rebierka, tak som hľadala recept a našla som Tvoj i keď nieje z jahňacích rebierok páčil sa mi a naviac toľko pozitívnych ohlasov že som vyskúšala. Boli výborné, recept je uložený v mojej KK ďakujem , prajem pekný deň a veľa úspechov pri varení :=)
tatranka
@milinko teším sa,že si bola spokojná.Mňa pečené rebrá čakajú na budúci týždeň.Veľmi sa na ne tešíme.Pre nás je to tiež pochúťka.
tatranka
@misiacikk pousmiala som sa pri prečítaní tvojho komentárika. Takže si rebrá pripravila naozaj vynikajúce.Teší ma to.
olgal
Ďakujem za recept je to nebíčko v papuľke !Idem ich robiť tretí krát a viem, že iné už ani robiť nebudem. Doporučujem!
tatranka
@olgal veľmi sa teším.Takéto úprimné slová,padnú,ako medový chlebík.Ďakujem.
parisienne
Uz aj idem robit marinadu :). Tatranka, prosim, kolko to treba nechat dusit? dakujem
parisienne
mne by viac pomohlo casove urcenie, cca pol hodinu, hodinu, ale nevadi,budem teda musiet kontrolovat :).
kimlo
Včera som dostal celý plát rebier z diviaka, vyskúšam tento recept...
kimlo
Včera som ich opäť robil, rebrá z mladého diviaka, výborná pochúťka s moravskou kyslou kapustou podľa @jerica a s knedľou.


2x haji a radost
tatranka
@Patroveckypitrs (9.10.2017 13:47)

Ak sa pýtam mojich mužov,čo si schystáme ako dobrotu,veru ani nápad,že by poprosili o nejaký chutný zákusok,ale jednohlasne zahlásia,marinované rebrá a veľa mami ......ha,ha.
Tak sú rebrá a za nimi veru aj nejaká malá sladkosť.A oni to dobre vedia že bude aj niečo na viac.
1x radost
kimlo
Ešte by som dodal, že som ich tento raz piekol na pomalo pri 150 st necelé 3 hodiny, pričom som ich asi zo 3x polieval výpekom. Boli šťavnaté a mäkučké.
1x radost
tatranka
To ti verím,že výsledok bol výborný.Ono je to vidieť na samotných fotografiach,že rebrá sú šťavnaté a mäkkučké.
serpico
....aj ja som to...trochu som upravil marinádu...a žemľové knedle som k tomu prihotovil...super !


maciash
Ahojte, robil som si marinadu na rebra a je nejaka horka, chutnal som pretlak a aj ten je nejaky do horka, da sa s tym nieco urobit, alebo ako do buducna urobit sladkastu marinadu ?
kvakac
@Kimlo (7.4.2019 16:41)

Ešte že som aj ja mal dobrotu, inak zjem monitor. Paráda.
kvakac
Ja som sa inšpiroval týmto receptom od @Tatranky niečo som upravil na marináde a dal som to tiež do fólie. No ale najskôr som to robil v pomalom hrnci podľa @Kimlo. Aby som nenapínal je to kohút. Vďaka vám dvom vznikol takýto dobrý pečený kohút.


1x haji
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Poprosím radu, cca koľko kg rebier pre 10 ľudí na grilovačku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia