Pečené rebierko na zázvore so zemiakovou slamou so semienkami (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnes mám konečne troška viac času, tak som urobila pre nás výborný obed...domáce
bravčové pečené rebierka potreté zázvorom a ako prílohu som urobila zemiakovú slamu,
ktorú som z oboch strán posypala semienkami...vynikajúce chrumkavé..
3 porcie |
40 minút príprava |
50 minút na 200 °C |
Postup
- Rebierka som vybrala z mrazničky, umyla, osušila...
- na panvicu som dala bravčovú masť a rebierka som opiekla z oboch strán do ružova..
- potom som ich osolila, okorenila, posypala červenou paprikou a posypala strúhaným zázvorom..
- očistený zázvor...
- rebierka som uložila na zapekaciu panvicu a dala piecť na 200st. piekli sa 50 min. počas pečenia som podliala malým množstvom vody...
- pokiaľ sa rebierka piekli, ošúpala som zemiaky a nastrúhala na hrubších očkách strúhadla slamu...pridala som soľ, mleté čierne korenia, vajce a 2 lyžice hladkej múky...
- všetko som zmiešala a na dlani som si sformovala malé kolieska, ktoré som položila do masti, ktorá sa vypiekla z rebierok a nechala som hu dobre rozohriať...kolieska som posypala semienkami...každé koliesko iným druhom semienka...keď som otočila koliesko, zase som ho posypala semienkami...