Pečené plnené vykostené kuracie stehná (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný sviatočný obed v znamení kuraciny. Pečené plnené vykostené kuracie stehná. Recept som urobila podľa dobrého kamaráta varecháča @mesiar50, ktorý mi poradil, ako na to. Skutočne výborné jedlo.

5
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Dostala som od @mesia50 inštruktáž, ako vykostiť kuracie stehno bez poškodenia kože. Veľkú kosť som jednoducho uchytila do utierky pootočila a vylomila, otvor ktorý mi vznikol po vylomení kosti som použila ako priestor pre plnku. Menšiu kosť nebol problém už potom vybrať. Kosti som použila do vývaru, varila sa mi slepačia polievka.
  2. Pripravila som si plnku. Rožky som nakrájala na malé kocky, pridala som nakrájanú papriku a z paradajky som použila iba dužinu. Pridala som vajce, štipku soli a zmiešala.
  3. Do otvoru, kde bola veľká kosť som vložila plnku.
  4. Všetky stehná som naplnila a spojila špajdlou tak, že som mäso založila z bokov a spojila na tesno spajdlou.
  5. Osolila, okorenila a posypala štipkou papriky.
  6. Opiekla na panvici zo všetkých strán.
  7. Pod pokrievkou, podliate troškou vody som nechala dusiť na slabšom plameni 30 min. Napokon som mäso odkryla a nechala opiecť do chrumkava.
  8. Ešte za horúca som odstránila špajdle.
  9. Mäso som vyložila na kuchynský papier a nechala 15 min oddychovať.
  10. Nakrájala som ho na plátky.
  11. Uložila na taniere a prajem vám dobrú chuť.