Pečené plnené papriky/plnené zemiakmi a cibuľou/
Autor receptu: eldina
fantastická balkánska mňamka , lacné , rýchle, je toho veľa a najmä sa "samo" pečie..:)
15 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup- potrebujeme
- do hrnčeka si dať rozpustiť trochu masla,pol kelímku kyslej smotany a trochu olivového oleja..
- papriky umyť,zrezať vrch,vybrať jadrá ...-------zemiaky očistiť,postrúhať/odporúča sa nakrájať na malilinké kocky,ale mne sa nechcelo/,pridať nadrobno pokrájané cibule,dobre okoreniť/čierne korenie/to je dôležité,nešetriť....osoliť/tiež viac,zemiaky soľ "pijú"/, pridať trochu z rozpustenej smotany a a masla...premiešať
- plech,na ktorom sa budú piecť-potrieť olejom,naplniť papriky zmesou a ak vám ostane zmes-dať na plech vedľa paprík/mne neostalo,záhada/...podliať vodou a zvyšnou smotanou s maslom..
- v trúbe piecť na 2OO °C,kým nebudú papriky zhora opečené/dovtedy sa dolná časť "varí v šťave-ked sú opečené, lyžičkami obrátiť papriky..a dať opäť piecť ....čas neviem presne určiť, budete cítiť krásnu ,lákavú vôňu paprík a vidieť,kedy sú opečené..:)) ale asi 1/2 hodinu treba na jednu stranu..
- podávať s kyslou smotanou navrchu a pečivom ...a nejaký šalát k tomu-ja som dnes robila mrkvový/postrúhaná mrkva,cesnak,majonéza,soľ,čierne korenie/.........--dúfam,že si túto balkánsku špecialitku tiež obľúbite, ide sezóna paprík , zemiakov, cibule..:))) tak dobrú chuť,varecháči....
|