Pečené plnené papriky/plnené zemiakmi a cibuľou/

eldina - fotkaeldina, 17. mája 2012
Pečené plnené papriky/plnené zemiakmi a cibuľou/
Foto: eldina

fantastická balkánska mňamka , lacné , rýchle, je toho veľa a najmä sa "samo" pečie..:)

15 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
4  ks, veľké
3 ks, aspoň
1  kelímok/veľký/




Postup

  1. 1

    potrebujeme

    Pečené plnené papriky/plnené zemiakmi a cibuľou/ - obrázok 1
  2. 2

    do hrnčeka si dať rozpustiť trochu masla,pol kelímku kyslej smotany a trochu olivového oleja..

    Pečené plnené papriky/plnené zemiakmi a cibuľou/ - obrázok 2
  3. 3

    papriky umyť,zrezať vrch,vybrať jadrá ...-------zemiaky očistiť,postrúhať/odporúča sa nakrájať na malilinké kocky,ale mne sa nechcelo/,pridať nadrobno pokrájané cibule,dobre okoreniť/čierne korenie/to je dôležité,nešetriť....osoliť/tiež viac,zemiaky soľ "pijú"/, pridať trochu z rozpustenej smotany a a masla...premiešať

    Pečené plnené papriky/plnené zemiakmi a cibuľou/ - obrázok 3
  4. 4

    plech,na ktorom sa budú piecť-potrieť olejom,naplniť papriky zmesou a ak vám ostane zmes-dať na plech vedľa paprík/mne neostalo,záhada/...podliať vodou a zvyšnou smotanou s maslom..

    Pečené plnené papriky/plnené zemiakmi a cibuľou/ - obrázok 4
  5. 5

    v trúbe piecť na 2OO °C,kým nebudú papriky zhora opečené/dovtedy sa dolná časť "varí v šťave-ked sú opečené, lyžičkami obrátiť papriky..a dať opäť piecť ....čas neviem presne určiť, budete cítiť krásnu ,lákavú vôňu paprík a vidieť,kedy sú opečené..:)) ale asi 1/2 hodinu treba na jednu stranu..

    Pečené plnené papriky/plnené zemiakmi a cibuľou/ - obrázok 5
  6. 6

    podávať s kyslou smotanou navrchu a pečivom ...a nejaký šalát k tomu-ja som dnes robila mrkvový/postrúhaná mrkva,cesnak,majonéza,soľ,čierne korenie/.........--dúfam,že si túto balkánsku špecialitku tiež obľúbite, ide sezóna paprík , zemiakov, cibule..:))) tak dobrú chuť,varecháči....

    Pečené plnené papriky/plnené zemiakmi a cibuľou/ - obrázok 6

Diskusia k receptu

martamm
Ake jednoduche a pritom urcite vyborne jedlo, ukladam, bude dobra vecera, alebo obed
lubik07
uz sa tesim ako si pochutime....vyzera to skvele...mnam!
hanelore
Ja už si tvoje recepty nebudem ráno otvárať, lebo mám celý deň problém nemyslieť na tú skvelú vôňu a chuť.... :o)))) A hlavne sa neviem sústrediť na prácu a otváram to zas a zas a kochám sa a mmmmmmm cítim tu vôňu až sem :o)
eldina
@hanelore Hany,ale zase lepšie ako o polnoci...:))pekne len ráno pozeraj, poobede cestou z práce kúpiš čo treba a potom urobíš...a neboj, ja ako rodený lenivec sem nedávam komplikované recepty..:)
hanelore
zatiaľ všetky balkánske recepty čo som skúšala, videla a chutnala boli jednoduché a mega super chutné :o). Papriky spravím budúci týždeň, v sobotu mám oslavu a mám už naplánované jedlá, takže budem musieť vydržať :o)
eldina
@hanelore presne tak,využívajú maximálne zeleninu,múku a mliečne výrobky/smotana,tvaroh,syr atd/..neustále žasnem,aké jedlá vedia uvariť z troch či štyroch ingrediencií..:)) oni musia mať doma 1O kg múky a hned vedia,že hladní nebudú..:)
hanelore
veru veru :o). Inak moja kamoska robi aj take len cisto opecene papriky, stiahnute z koze a tie potom este hodi na panvicu so smotanou (a tusim aj cesnakom) a to je tiez lahodka. A robime aj opecenu papriku nakladanu s cesnakom, vnatou a struhanou mrkvou do poharov. mnam
eldina
@hanelore pokiaľ si z detstva pamätám,tak tie "holé" opečené papriky sú z Bulharska,myslím,ale tá balkánska kuchyňa je asi rovnaká všade na polostrove,ved to boli" pastevci", poľnohospodári....mám v pláne dať aj recept na plnené so syrom, akoby "zavárané"..
mracik9
super,kto to všetko čo ty tu nakuchtíš poje,ale inšpiruješ ma maximálne ako sa dá
irenaw
upečené, zjedené, výborné, uložené s poznámkou "často opakovať" ďakujeme :-)
eldina
@irenaw páči sa mi,že si použila plurál....:) najviac ma poteší,ked niekto podakuje-po vyskúšaní receptu...ked si ten niekto dá tú námahu..takže dakujem aj ja tebe..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia