Pečené špikové kosti
Pečené špikové kosti

Pečené morkové (špikové) kosti

mijaita - fotkamijaita, 8. novembra 2018
Pečené morkové (špikové) kosti
Foto: mijaita

Jednoduché ale tak dobre!

20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Varianta:
 posekaný




Postup

  1. 1

    Do trouby vyhřáté na 200 °C dám v pekáčku postavené, morkové kosti. Kupuju jen takové, aby byl morek z obou stran. Podlít není potřeba, já ale dávám malý šálek vody, abych měla šťávu do polévky.

    Pečené morkové (špikové) kosti - obrázok 1
  2. 2

    Peču cca 20 minut.

  3. 3

    V době pečení nakrájím čerstvý, měkký chleba a utřu česnek.

  4. 4

    Horké, upečené kosti dám na stůl a strávníci si ihned berou jednotlivé kosti, vyklopí na chleba počesnekovaný nebo ne, rozetřou morek, osolí a už se cpou. Je to delikatesa, kterou, samozřejmě, ne každý může.

    Pečené morkové (špikové) kosti - obrázok 4

Diskusia k receptu

frezia
Tiez som spikove kosti este nepiekla, uz viem cim prekvapim mojho muza, on spik miluje.
evelynba
Jééééžiš, dobrota! Sliny mi tečú až na vestu. Tiež som doteraz iba varila, pečené vyskúšam, už sa teším, špik zbožňujem. Vďaka za tip.
evusik
tak, toto mi pripomína moje detstvo :-) špik ktorý nám mama rozdeľovala na chleba aby sa každému ušlo :)
evanaaa
Ja si špikové kosti kupujem a používam pri varení hovädzieho vývaru, ale ak budú, tak skúsim aj takto, pečené budú iste lepšie ako varené.
mijaita
@Evanaaa pecene ti neuplavou, zustanou v kosti. Muzes do nich "vpichat" ten cesnek. Davam trosku vody (neni to nutne) a pak ze vseho jeste udelam silny vyvar s pridanim masa.
@All komentaře svědčí o tom, že se tu co nejdřív objeví další, pečené kosti, těším se!
tiginko
prisahám, najbližšie keď natrafím na špikové kosti u mäsiara, pečiem. A skúsim na hrianky potreté cesnakom
atulienka
Ešte som ani nepočula, že sa špikové kosti pečú. Tak, ako píše Evusik, bola to nedeľná delikatesa môjho detstva keď sa varila hovädzia polievka. Postavili sme sa 4 deti do radu, a jemne posolenú dobrotku natretú na chlebík delil u nás otecko. Chlebík bol domáci, pečený v peci u pekára, ale z cesta ktoré urobila mamička a v ošietke sme ho niesli k pekárovi upiecť. Skúsim iste aj pečený špik. Vďaka za recept.
rubyrom
Jééé, tak to se mi připomnělo mé dětství. Toto miloval můj dědeček! Já jsem to ještě nikdy nedělala, ale vyzkouším. Děkuji za připomenutí.
sjuz
Mňam, milujeme. Tiež ich pečiem, nemusím čakať na polievku :) Pekne s domácim kváskovým chlebíkom, ale my k nim máme radi čerstvo nastrúhaný chren :) A pohár pivka alebo vínka :)
zolik
Vyborne! Na cesnakovej hrianke s morskou solou. Lepsie ako varene v hovädzej polievke. Ale tie upecene kosti s vypekom (podliala som trochou vody) som supla do polievky na vyvarenie. Cize, da sa povedat 2 v 1 😊


mijaita
@zolik (13.11.2021 18:44)

Ted jsem prijela domu a nebyt precpana, zavidela bych ti! Ano jsou famozni a me moc potesilo ze nejen mne chutnaj! To me naucil manzel kdyz jsme jeste ani manzele nebyli a kosti k dostani velmi vzacne! Z domova jsem to neznala a on je miloval. IFotka skvela diiiiik! :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia