Pečené morčacie stehno na víne s omáčkou z medvedieho cesnaku

Autor receptu: izabella929

Náš nedeľný obed..

4-5
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv som si pripravila morčacie stehná na pečenie..na panvicu som dala roztopiť masť, na horúcej masti som opiekla stehná zo všetkých strán do svetlohneda..Do výpeku som nakrájala cibuľu na väčšie kusy a s cesnakom..podliala som malým množstvom vody..osolila, okorenila, pridala rascu, červenú mletú papriku a zakryla pokrievkou..na slabom plameni sa mäso pieklo 45.min..potom som ho podliala vínom len v malých dávkach a podlievala počas dopekania..napokon som pokrievku odkryla a nechala odpariť časť tekutiny a mäsko sa dopieklo..urobila som si z varených zemiakov, múky a soli knedlíky, ktoré som vyvarila v osolenej vode 20 min.
  2. Pripravila som si omáčku z medvedieho cesnaku..na panvicu som dala trošku oleja, do horúceho som vložila listy medvedieho cesnaku a nechala podusiť, pokiaľ sa celkom opiekli. Podliala som ich troškou vody tak, aby boli listy celkom ponorené vo vode..pripravila som si smotanu do ktorej som rozmiešala múku a pridala som ju do omáčky..nechala som povariť iba chvíľku a potom som omáčku rozmixovala tyčovým mixérom, ochutila soľou, korením, citr.šťavou..a pridala som 1 kl. masla...
  3. Hotový obed som uložila na taniere...prajem vám dobrú chuť..