Pečené mäso s dusenou červenou šošovicou (fotorecept)

Autor receptu: boise

Ako uznávam, na "ksicht" nič moc, ale na chuť fajnota. A to ja teda mäso jem len zriedka a bravčové takmer vôbec.

15 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mäso si nakrájame, osolíme, okoreníme, opaprikujeme, orascujeme a obalíme v múke.
  2. Na plech dáme olej (používam kokosový) a pekáč dáme zohriať aj s olejom do rúry. Na zohriaty olej kladieme mäso, ktoré sme tesne pred položením ešte raz vyváľali v múke.
  3. Dáme piecť. Keď sa mäso trošku zatiahne, obrátime ho na druhú stranu.
  4. Potom už len pečieme neprikryté, podlievame vodou, alebo mäsovým vývarom.
  5. Kým sa mäso pečie, pokrájame si na polmesiačiky jednu cuketu a pár cherry paradajok. Opražíme na lyžici olivového oleja, pridáme tymián, dobre premiešame. Necháme chrumkavé.
  6. Po odstavení prikvapkáme pár kvapiek citrónovej šťavy.
  7. V hrnci popražíme na olivovom oleji cibuľu (na potvoru som mala len červenú), pridáme asi lyžičku mletého čerstvého zázvoru.
  8. Pridáme premytú červenú šošovicu, dva strúčiky pretlačeného cesnaku, trošku soli a mletého bieleho korenia. Podlejeme troškou vody a dusíme.
  9. Keď je šošovica uvarená, pridáme k nej cukety s paradajkami a premiešame.
  10. Podávame s upečeným mäsom.