Pečené mäso

Pečené mäsko s gaštanmi, kukuricou a hruškami podľa Evy Černej

Autor receptu: tvvarecha

Exmarkizáčka Eva Černá pripravila pre novú Televíziu Varecha svoj recept na pečené mäso s veľmi zaujímavými surovinami ako gaštany, hrušky či kukurica...

20 minút
príprava
60 minút
na 190-200 °C

Postup

  1. Panenku a kuracie mäso odblaníme a nakrájame na polovice. Osolíme, pridáme mletú červenú papriku.
  2. Panenku prudko opečieme na bravčovej masti, aby sa uzavrela. Položíme na alobalom pokrytý plech, na ktorom už máme pripravenú nakrájanú cibuľu. Mäso podlejeme výpekom z panenky a pridáme kuracie prsia a stehná.
  3. Každý kus mäsa potrieme roztlačeným cesnakom, poukladáme na to gaštany, hrušky a po bokoch rozpolené klasy kukurice.
  4. Polejeme ešte olivovým olejom a na vrch položíme plátky masla.
  5. Poriadne to zabalíme do alobalu a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 190 až 200 °C. Pečieme hodinu.