Pečené kurča
Pečené kurča

Pečené kurča videorecept

niliarik - fotkaniliarik, 26. februára 2019

Ukážem vám postup, ako robím pečené kurča. Robím ho veľmi rada, pretože pečené kurča máme doma radi. Minimálne ti naň urobím chuť xixi. :-D

7-8
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C
Pečené kurča (videorecept)
Foto: niliarik

Suroviny

1 ks




Postup

  1. 1

    Najprv si rúru predhrejeme na 180 °C.

  2. 2

    Kurča rozporciujeme na menšie časti, čím menšie tým lepšie (mäso nebude suché).

  3. 3

    Nakrájame si cibuľu, mrkvu, brokolicu a cesnak. Na panvici opražíme cibuľu, osolíme ju a okoreníme, pridáme mrkvu, brokolicu a cesnak a zmes okoreníme a osolíme.

  4. 4

    Mäso v mise polejeme olejom, pridáme soľ, korenie, sladkú papriku, grilovacie korenie, sušený cesnak a zmiešame. Do zapekacej misy poukladáme zeleninu, na ňu mäso a zalejeme cca 2 dcl - 2,5 dcl vody. Zakryjeme pokrievkou (druhou časťou zapekacej misy) a dáme do rúry.

  5. 5

    Pečieme cca 1 hodinu. 15 minút pred koncom dáme preč prikrievku, aby sa koža upiekla do chrumkava. Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

morenajea
Skús to takto: do pekáča daj surovú zeleninu, posyp koreninami, na zeleninu polož časti kuraťa a trochu podlej vodou. Zelenina sa v priebehu hodinky bez problémov upečie a netreba ju vopred restovať na panvici. Kura má dosť vlastného tuku, ktorý sa v priebehu pečenia "roztápa" a ak nechávaš kožu, vôbec sa netreba báť, že mäso bude suché. Výpek pekne ochutí aj zeleninu, ktorá je pod mäsom. Táto verzia je oveľa zdravšia, menej kalorická, rýchlejšia a určite chutnejšia (zelenina nebude príliš mäkká ani mäso zbytočne mastné). Plus netreba umývať ďalšiu panvicu.
radox1
a ja takto:neprikryvat ,nepodlievat vodou-nedusit!vlozit do rozpalenej rury odokryte na 210° dolny ohrev a gril a vypnut po 30 minut,nechat dojst este 10.rozdiel je markantny.
haji
Fúze zeleniny s kuřetem je dobrá věc. Také bych nerestovala, ztotožňuji se s @Morenajea , včetně trochy podlití. Péct první polovinu přikryté a dopéct odkryté - možno s grilem.
@Niliarik ty vaříš s chutí a s radostí, to je znát. Jsi šikovné děvče!
klukodvody
Píšeš o sobě že jsi vděčná za každou radu. Já nevím, jestli mohu někomu radit, ale už jsem něco nakrájel. Tak děvče já koukal na Tvé video a trochu jsem čekal kdy se řízneš. Ty ty prsty přímo tomu noži nabízíš. To není kritika jen bych chtěl poradit ale asi to dobře nepopíši. Zkus položit dlaň na stůl a pak prsty postav na špička a poslední články posuň ještě trochu dozadu a zkus nůž opřít o klouby a to ostří trošku odklonit od prstů. Budeš mít i přesnější krájení. Klidně si řekni co mně dědek radí, ale věř, že jsem viděl hodně pořezaných prstů. Tak ať se daří a zdravíme.
niliarik
@Morenajea (28.2.2019 14:13)

bežne takto to robíme ako si to napísala, ale chcela som zeleninu opražiť, dochutiť aby nebola taka fádna .. :/
niliarik
@Klukodvody (2.3.2019 22:40)
jasné, som za každú radu ... Ďakujem vyskúšam to.... napr. krájanie cibule mi vôbec nejde. ... :/




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia