Pečené kuracie stehná v medovej šťave s petržlenovými knedličkami

Autor receptu: elixir

Korenisté kuracie stehná s hroznami a na povrchu pevnejšie, vnútri krémové petržlenové knedličky... Doma naša dnešná večerná hama.

2
porcie
10 minút
príprava
60-75 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Predhrejeme rúru na 200°C. Kuracie stehná očistíme. Rozmarín, tymian a soľ zmiešame a nanesieme pod kožu kuracieho stehna i na povrch. Nakrájame si spomínané hrozno na tenké plátky a taktiež povkladáme pod kožu.
  2. Dáme do nádoby na pečenie, podlejeme 1 dl vody, prikryjeme alobalom a dáme na pol hodinku dusiť. Po pol hodine si zlejeme väčšinu šťavy z nádoby do hrnca, mäso odkryté a posypané mletou paprikou ešte pečieme do zlato-hneda.
  3. Začneme s prípravou knedličiek. Do hrnca si dáme zohriať 50 g masla s mliekom, pridáme soľ a muškátový oriešok. Dosypeme múku a uvaríme hustú kašu. Do tejto potom vmiešame nakrájanú petržlenovú vňať a vajce.
  4. Medzi dvoma polievkovými lyžicami si vytvarujeme knedličky a varíme ich v horúcej, nie vriacej vode, kým vyplávajú.
  5. Pokračujeme s prípravou zeleniny - baklažán a cuketu nakrájame. 10 minút pred koncom pečenia mäsa ich posolené a potreté maslom dáme do rúry trošku zmäknúť, zjemnieť. Zelenú fazuľku povaríme v slanej vode zhruba 10 minút.
  6. Nakoniec si pripravíme medovú šťavu, keď už na nás všetko ostatné jedlo čaká vo vyhriatej rúre. Dáme si zohriať šťavu z výpeku posolenú a aj so šafranom, odstavíme, primiešame med a citrónovú šťavu, dobre zamiešame. Môžeme podávať. Kto chce, ešte dodekoruje ďalšími plodmi hrozna.