Pečené kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch

Autor receptu: evas13

Tento recept sa nám zapáčil na TV Prima, v jednej kulinárskej relácii, len som ho prilepšila cibuľou a údenou slaninkou. Manžel by ho jedol stále, lebo je taký správny polovičný záhorák a kapustu môže v akejkoľvek forme - v piatok, alebo sviatok.

4
porcie
40 min. minút
príprava
50-60min. minút
na 200-220 °C

Postup

  1. Do stredu jenskej misy uložíme kyslú kapustu, ktorú sme trochu pokrájali, aby bola jemnejšia, posypeme oregánom, bazalkou a na plátky nakrájanou cibuľou. Na boky misy uložíme zemiaky, ktoré sú pokrájané na plátky, osolené, okorenené čier. korením, rascou a premiešané. Na toto uložíme dva plátky slaninky.
  2. Kuracie stehná umyjeme, očistíme a natrieme grilovacím korením. Necháme odstáť v chlade 30 minút. Po uplynutí toho času poukladáme na kapustu a zemiaky pridáme zvyšné dva kusy slaninky, pokvapkáme olejom. Nepodlievame nakoľko všetky suroviny pustia šťavu.
  3. Prikryté dáme piecť do vyhriatej rúry. 15 min. pred koncom pečenia odkryjeme a dopečeme.
  4. Na posledy, keď som ju pripravovala, vložila som na dno zapekacej misy jablko a potom na vrch kyslej kapusty. Ďalej som postupovala už klasickým spôsobom. Po upečení mala kapusta a zemiaky veľmi lahodnú chuť. Odporúčam.