Pečené kura s rozmarínom a citrónom fotorecept

katuch - fotkakatuch, 17. júna 2014
Pečené kura s rozmarínom a citrónom (fotorecept)
Foto: katuch

Mám rada recepty, pri ktorých nestrávim pol dňa v kuchyni, no chuť je výborná. Pečené kura na rôzne spôsoby je vďačná téma, tento recept Zobraziť celý popisMám rada recepty, pri ktorých nestrávim pol dňa v kuchyni, no chuť je výborná. Pečené kura na rôzne spôsoby je vďačná téma, tento recept mám z českého časopisu Apetit, pôvodne bol na jedno celé kura, no my máme najradšej stehná ;-) a tak som ho skúsila z kuracích štvrtí. Kombinácia kuracieho mäsa a citrusov je veľmi osviežujúca ;-)

3
porcie
10 minút
príprava
70 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
4 ks
3 Stonky
3 PL
2 strúčiky
1 ks
1 ks (feferónka)




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 180 st. Lístky rozmarínu nadrobno nasekáme, zmiešame s nastrúhanou kôrou z biocitrónu, s maslom, rozpučeným cesnakom a s nasekanou chilli papričkou, posolíme.

    Pečené kura s rozmarínom a citrónom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uvoľníme kožu na kuracích štvrtiach a maslovú zmes pod ňu natlačíme zo všetkých strán. Zvyšnou zmesou potrieme kura zvonku a posolíme.

    Pečené kura s rozmarínom a citrónom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do pekáčiku rozložíme očistenú a pokrájanú mrkvu a rozštvrtený postrúhaný citrón.

    Pečené kura s rozmarínom a citrónom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na to poukladáme pripravené kuracie štvrte a pečieme cca 70 min dozlatova, na posledných 10 min som zapla funkciu grill.

    Pečené kura s rozmarínom a citrónom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mäsko bolo šťavnaté, mäkkučké, veľmi voňavé ;-) dali sme si ho s pečenou mrkvou a citrónom, pečenými zemiakmi a nastrúhanou šalátovou uhorkou ;-) dobrú chuť!

Diskusia k receptu

afataga
no vidis, tak si sa odhodlala a ani to nebolelo vsak? :-) moze to byt dobre, rozmarin mam aj ja rada, aj saturejka sa hodi na kurca, niekedy mozes skusit pre zmenu
mariamka
pekne vymyslene, na mrkve a citrone som este kura nepiekla aj ta vycpavka sa mi lubi :) pekne podany recept a cista jednoducha prezentacia, na tieto letne chvile ako stvorene
katuch
Dakujem za pochvaly ;-) su pre mna motivujuce ;-) skusim tu saturejku niekedy, rozmyslala som aj nad salviou..
afataga
jasne, ze mozes aj salviu, alebo tymian, alebo aj kombinaciu napr. salviu a rozmarin, treba odskusat, co vam najviac bude chutit
chutimi
jednoduche a urcite chutne. nic zle tam neslo :) ukladam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia