Pečené kura na bylinkovom masle s cesnakom (fotorecept)

Autor receptu: taxitaxi

Táto kombinácia byliniek na kurčati má u mňa dnes premieru.

6
porcií
30 minút
príprava

Postup

  1. Kurča umyjeme, osušíme papierovou utierkou a dáme do pekáča. Z oboch strán potrieme maslom, okoreníme, osolíme, pridáme rozmarín a oregáno.
  2. Cesnak prerežeme na polovicu a vložíme do kurčaťa.
  3. Kurča dáme piecť na prvých 15 minút na maximálnu teplotu. Potom uberieme na 180 °C a pečieme 45 - 60 minút v závislosti od veľkosti kurčaťa.
  4. Zemiaky bataty si ošúpeme, pokrájame a uložíme na plech. Potrieme olivovým olejom a posolíme. Pečieme na 200°C 30 - 40 minút, pokiaľ pekne nezhnednú.
  5. Kyslú smotanu zmiešame s prelisovaným cesnakom,soľou, korením, nakrájanou petržlenovou vňaťou, pridáme trošku olivového oleja a limetkovú šťavu.
  6. Môžte vyskúšať aj samotné zemiaky bez kurčaťa....
  7. Alebo spolu s drezingom a zeleninou...